Biológusnak tanulok és utána szeretnék tumor biológus lenni vagy szövettannal foglalkozni. Akkor milyen mesterképzést kéne választanom, hogy ezekkel tudjak foglalkozni?
ezt az egyetemen kéne megkérdezned
patológus nem akarsz lenni?
Második válaszoló vagyok. Már leírtam, hogy honnan tudsz tumor irányba menni. Ezek csak kategóriák, hogy a mesterszakot konkrétan milyen fantázianéven nevezik, az egyetemtől is függ (nem írtad hogy hova jársz). Valami olyan kell neked, amiben van sejt vagy szervezettan/anatómia vagy ilyesmi, pl sejt- és fejlődéstan mesterszak. Nem tudom hogy nevezik őket. Illetve az ELTE berkein belül:
Idegtudomány és humánbiológia szakirány
Molekuláris genetika, sejt- és fejlődésbiológia szakirány
Határozottan ezt a másodikat javaslom.
Az, hogy mi leszel, nem csak a mesterszakodtól, hanem inkább a diploma témádtól (szakdolgozó hely), de még jobban a doktori témádtól függ. Ha tumorral akarsz foglalkozni, akkor az Onkológiai Intézetbe (Budapest) a KOKI-ba (Budapest) vagy talán Enzimológiai Intézetbe (Budapest), vagy valamelyik orvosi kutatóhelyre kell menned, ahol ilyesmivel foglalkoznak, ilyen hely még az SZBK (Szeged), többet konkrétan nem imserek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!