Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Van esélyem hogy bekerüljek...

Van esélyem hogy bekerüljek grafikus szakra?

Figyelt kérdés

most leszek nyolcadikos és már sokan tudják az osztályban hova mennek tovább de én nem az egyik évfolyam társam szerint jól rajzolok és azt mondta hogy megpróbálhatnám a Katedrát (Kecskeméten)itt van néhány rajzom:

[link]

L/13

2011. júl. 17. 12:54
 1/3 anonim ***** válasza:
Ahogy apukám mondaná "A kezed nincs eltörve" :) Szóval kézügyességed nyilvánvalóan van, ám ezen rajzok alapján nem igazán lehet eldönteni, hogy tehetséges vagy-e és ha igen, elég-e ez ahhoz, hogy grafikussá légy. Szerintem érdeklődj már most az adott sulinál, hogy milyen típusú felvételi van, milyen rajzokat kérnek be. Nem hiszem, hogy csupa mangát, bár biztos van olyan rész is, hogy szabadon választott rajz. Egy év elég lehet, hogy rágyúrj a szükséges témakörökre. Sok szerencsét! :)
2011. júl. 17. 13:07
 2/3 anonim ***** válasza:

Akartam grafikusnak menni, tavaly komolyan rákészültem, de végül mégis lemondtam róla. Ennek ellenére ez az egy év elég volt ahhoz, hogy felmérjem a követelményeket.

Nyolcadikos vagy, tehát még négy éved van fejlődni. Először is, felejtsd el az anime stílust. A mappába körülbelül 20 rajz kell, ami közül legfeljebb egy lehet ilyen téma (meg nem is szeretik). Másodszor kapcsolj rá a tanulmányrajzokra, koponya, drapéria, igazi emberi test, arc (!), esetleg csendéletek. Fess sokat akvarellel, pasztellkrétával, akrillal, valamint a tónusozás, fény-árnyék nagyon fontos. Másrészt ha grafittal rajzolsz, semmiképpen se maszatold el, mert ez egy csúnya hiba!

Remélem segítettem. Sajnos grafikára - jobb helyre - egyből nagyon nehéz bekerülni, de ha már most, 14 évesen elhatározod, hogy ez akarsz lenni, 4 év alatt simán jó leszel. ;)

(Bár úgyis ötször meggondolod magad, meg az osztálytársaid is. Én nyolcadikban ügyvéd akartam lenni, aztán azóta ötször meggondoltam magam, utoljára a beadási határidő előtt két nappal :D)

2011. júl. 20. 18:11
 3/3 Településmérnök ***** válasza:

Szerintem ő a gimnáziumra gondol még előbb, grafika tagozatos szakközépiskolára pontosabban.

Biztos élvezed és szereted az Anime rajzokat, ezzel nincs is baj, de ha grafikáról van szó, ez gáz, a legalja, semmibe veszik, komolytalan dolog. Ilyen rajzokkal véletlenül se próbáld meg, mert nincs értelme.

Előttem szóló leírta milyen témában mozogj és milyen technikákat használj. Legelőszőr pedig nézz tanár után, szakkör, ahol hozzáértő diplomás tanár, vagy művész tartja a foglalkozást!

2011. júl. 20. 18:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!