Igaz, hogy ha valaki 15 félév alatt nem tudja elvégezni az egyetemet, abba kell hagynia? Minden egyetemen igy van, vagy vannak kivételek?
Igen, 20 félév. De az állam ennyit nem támogat, csak 15-öt!
Utána költségtérítéses leszel, és ha eléred a 20 félévet, újra kell felvételezni. Az TVSZ szerint akkor is áttesznek költségtérítéses formába, ha a felvett kreditek bizonyos százalékát (talán 50, de ez engem nem érint, ezért nem tudom) nem szerzi meg a hallgató.
Köszi a választ!
Én nem járok egyetemre,tehát engem nem érint,csak kiváncsi voltam,mert hallottam,hogy valaki arra kényszerült,hogy abbahagyja a tanulást,mert nem végzett 15 félév alatt.
Nekem van olyan ismerősöm, aki már évekkel ezelőtt rájött, hogy semmi esélye elvégezni a szakot, úgyhogy azért melegszik az egyetemen, hogy Magyarországon maradhasson (ukrán állampolgár, és haza kell mennie, ha már nem jár egyetemre). Persze ez is iszonyú lúzer dolog.
Kitenni tizedévesen fogják, a 20. félév eltelte után. Egyetértek az előttem szólóval: aki nem tudja 15 félév alatt elvégezni a szakát, az nem való oda.
Most ez az
alapképzésre vonatkozik ?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!