Milyen követelmény, elvárás van a MOME, design-és művészetelmélet szakon és felvételin?
A szakról szeretnék minél több információt szerezni, továbbtanulás céljából. A felvételi követelményekről, a tapasztalatokról (jó és rossz egyaránt), az elvárásokról! :)
Elsősorban ott tanuló diákoktól kérdezek, de bármilyen információnak nagyon örülnék! :) Előre is köszönöm!
Elvileg ezek a követelmények:
A jelentkezők által választott és a vizsgán kapott képi, tárgyi vagy építészeti alkotás elemzése, (az Egyetem honlapján megadott szakirodalom alapján), interjú. A gyakorlati vizsga két fordulóból áll, a második fordulóba az első fordulóból az első 30 legmagasabb pontszámot elérő jelentkező kerül.
Azért láthatjuk,hogy főként az interjú rész,de az elemzés értékelése is elég szubjektív.A protekció vagy a protekcióval szerzett korábbi tapasztalatok egyértelműen előnyt jelentenek,persze ez nem azt jelenti,hogy csak protekcióval lehet bekerülni.Ezt egyébként a MOME más szakjain folyó felvételivel kapcsolatban is hallottam már.Egyébként pedig ne áltassuk magunkat,14 hely van,a legtöbben azt vennék fel,akit ismernek,vagy mások ajánlják.
21/L
Köszönöm a válaszokat!
Igen, én is hallottam, hogy a protekció nélkül közel lehetetlen bekerülni...a szubjektív értékelés pedig szinte csak a szerencsén múlik. Nem élem bele magam, :)azért megpróbálok minden tőlem telhetőt megtenni!
Köszönöm a véleményeteket! :)
Köszönöm! :)
Igen, persze, majd megírom a tapasztalatokat! XD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!