Milyen könyveket érdemes kiolvasnom?
Szia!Én azt hallottam hogy az Odüsszeia is kötelező, de igen mindenhol más a követelmény.Hallottam még az Íiliászt, a Kosztolányitól az Édes annát. Beszterce ostroma,jó palócok Mikszáth-tól.Moliere-től a Tartuffe.
Hova vettek fel téged?
14/L
Hogy melyik melyik osztályban kötelező arra már nem emlékszem, de hirtelen ennyi jut eszembe, ami nálunk kötelező volt: Iliász, Odüsszeia, Antigoné, Rómeó és Júlia, Isteni színjáték, Tartuffe, Candide, Az ember tragédiája, Bánk bán, Biblia, Márió és a varázsló
Egyébként iskolánként és tanáronként változó, hogy ki mit kér kötelezően számon, így 100%-ra csak az tudná megmondani, aki ugyanabba az iskolába jár, ahova te fogsz.
itt jobb oldalt vannak a 9.es kötelezők. Ha nem kínszenvedés Szigeti veszedelmet olvasni, hajrá... de szerintem totálisan felesleges a nyaradat erre pazarolnod. Én is elég erős gimnáziumban tanultam (most érettségiztem 90% feletti eredményekkel), hidd el, nem annyira más ez, mint az általános. Nem kell rá úgy készülni. Csak tanulj majd év közben, és akkor nem lehet baj. Én se csinálta mást. ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!