A Kodolányi tényleg rossz iskola?
nem rossz
de nem ér sokat az ott szerezhető diploma értéke
nyilván értékesebb egy BGF-PSZF közgazdász szak
mivel nem állami, hanem magániskola
igen lehúzós, minden apróságért fizetni kell
két ismerős jár / járt oda
szerették, szeretik
de igen drágának tartják
attól is függ milyen szakra szeretnél menni
nyelvszakok nehezek - sokan kiesnek
ha értékes, HASZNOSÍTHATÓ diplomát akarsz
akkor mérnök szakok ajánlhatók
pénzügyi szakok is jók (gazdasági)- Corvinus, BGF
hiába van sok jogászból, jóból kevés van, és értékes tudást ad
egy jogász / mérnök / közgázegyetemes diploma húsz év múlva is értékes
egy kodolányis nem az
Amit ebben az országban értékelnek :
Corvinus, ELTE, BGF, Pázmány
vidék : Szeged, Debrecen, Pannon egyetem, Pécs
Nézd, nem tudom miben nyilvánul meg a rossz iskola.
Én a Kodolányin végeztem, igaz a tandíbotrány kirobbanásáig valóban fizettem államin 46.000Ft-ot, a botrány után viszont semmit.Én idegenforgalmat végeztem, a gyakorlat óta van biztos állásom és egyik interjún sem kezdtek el fújogni, hogy Kodolányis a diplomám.
Amennyiben nem vesznek fel államira a BGF/ELTE és társain jó mélyen a zsbedbe kell nyúlnod.
Pl. jogász szak levelezőn Pesten 230.000/félév ugyanez Debrecenben 120.000.
A Kodolányiról semmi rosszat nem tudok mondani, kiváló tanárokkal dolgozik, jó a képzés.
Semmivel sem rosszabb mint a sznob BGF ... csak azért hogy elmondhasd huhhh én a BGF-en végeztem... mindenki magsról tesz rá ... a tudás a lényeg..
BGF-PSZF .....elég alacsony a pontszám a fizetősre, úgyhogy ez is megy a süllyesztőbe, ez alapján már nemannyira lehet megítélni valakit úgy, mint régebben sejteni lehetett, hogy ha elvégzett egy jobbnevű sulit, akkor valszeg okoskább.....ma már kevés az a suli, ahova nem veszik fel az embert, ha felkészült ( esetleg újra érettségizik) és fizetni is hajlandó ( mármint a tandíjat)....kolleganőm nem egy lángész, emberileg nulla, tajparaszt és mégis elitt egyetemre jár, persze fizetősre ....nem járhat mindenki elitt egyetemre....sztem azt is nézik, hogy ha volt erőd és kitartásod egy sulihoz, az már jelent valamit....ha valaki nagy koponya lesz a
szakmájában valószínűbb, hogy a jobb sulikból került ki, de nem feltétlenség ez....
Bocsánat de a Pannon Egyetemnek csak az agrár kara ér valamit.
Én jókat hallottam a Kodolányiról. Viszont csak bizonyos szakok esetében nézik a diplomádat. De nekem az a véleményem, hogy ne a név alapján válassz képzést, mert aki akar, az papír nélkül is tud érvényesülni. És az ELTÉ-nek is csak bizonyos szakjai jó, a többin nem tanulnak annyit, mint máshol.
Már bocs nem pont téma, de nem az számít hogy valaki fizet-e vagy nem, hanem hogy elvégzi-e.
Mert az egy dolog, hogy bekerült.
Ha fizetsz, de nem telejesíted a követelményt, nem mész át a bennmaradási X krediten vagy nem teljesíted első féléved tárgyait x ideig, ugyanúgy kirugnak.
Igen, de a sulinak érdeke, hogy minél több pénz befollyon, ezért érdeke, hogy minél többen fizessenek és bent maradjanak...ezért is többek között a 160pontos minimum....:)+ elég égő ha sokan kibuknak :)
pénz beszél....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!