Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Koli vagy bejárós suli a jobb?

Koli vagy bejárós suli a jobb?

Figyelt kérdés

Miért? Mik a tapasztalataitok, élményeitek? Mesélnétek?

Kort, nemet, köszi:)

2011. jún. 16. 19:00
 1/4 anonim ***** válasza:
Én kollégista voltam, bejárós nem. Jó buli volt a kollégium, egy csomó mindent megtanultam, amit otthon biztosan nem tanítottak volna meg. Életre szóló barátnőket szereztem. És nem vesztegettem el órákat minden nap a suliba járással. Szerintem jó kollégistának lenni :)
2011. jún. 16. 19:14
 2/4 anonim ***** válasza:

Én bejárós vagyok (4. éves egyetemista). Szerintem a bejárós élet jobb, mert bár a koliban kötsz ismertségeket is, ugyanakkor a koliban nem lehet nyugodtan tanulni. Kiabálás, hangos zene.. legalábbis én ezt tapasztaltam, amikor bent voltam. Közös zuhany, közös wc. Nincs meg az otthon nyugalma.

És ha szükséged van valamire, akkor otthon csak odasétálsz, és magadhoz veszed. De a koliban arra lehet, hogy több hétig várnod kell, mire otthonról eljut hozzád (elhozza valaki mondjuk az öltönyöd, mert otthon felejtetted, vagy te mész el érte). Mindennek van előnye és hátránya is.

2011. jún. 16. 20:35
 3/4 anonim ***** válasza:
Én is bejárós egyetemista vagyok. Egy félévet laktam koliban már csak a hecc kedvéért. Nekem nem jött be. Felújított koliban laktam, saját fürdő, 4 szobára jut egy saját konyha, mondhatni full extrás volt. A folyosó fel a falak brutál jól szigeteltek, szobák között viszont mintha papírból lett volna a fal, még a lepkefing is áthallatszott a szomszédból. Én ott nem tudtam normálisan tanulni. Nekem kell az, hogy hazajöjjek, meglegyen a saját kis intimszférám, elszigetelten tanuljak stb. Ha óbégatnak a füledbe egy hosszú nap után, amikor baromira nem vágysz senkire, az igen kellemetlen. Nekem nem jött be csak akkor, ha baromi jó kedvem volt és sok szabadidőm. :) Te ismered magadat, hogy neked hogy menne, tudnál-e tanulni, stb...
2011. jún. 16. 21:53
 4/4 anonim ***** válasza:

Én voltam bejárós is meg koleszos... Igazából szerintem az a lényeg hogy melyiknél mennyit kell utazni... ha a bejáráshoz nem kell sokat, és a közeledben laknak osztálytársak/csoportársak akkor azt jobban ajánlom. Attol függ milyen iskola pl egyetem vagy középsuli... Viszont a kolesz abból a szempontbol jo hogy négyen voltunk egy szobában és rájöttem, hogy attól hogy más az alakunk, bőrtipnk minden egyéb másunk, vannak problémák, amik mindenkinél megvannak. "nem vagy egyedül" feeling.. koleszba is viszont jobb ha egy csoport társsal vagy osztálytárssal kerülsz össze, szorosabb lesz a barátság, ha még a jellemetek is egyező...

Viszont ami döntő lehet még: otthon saját szoba, wc, fürdő, nincs "házirend" és jobb a koszt, viszont ott az utazási idő, és annak költségei...

2011. júl. 12. 22:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!