Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Valaki elmagyarázná a felvétel...

Valaki elmagyarázná a felvételi menetét?

Figyelt kérdés
kérlek, ne viccelődjetek, ne nevessetek ki. Egyelőre még nem értem ugyanis. Ha én az elte btk angol-spanyolra szeretnék menni, pontosan mik a lépések? Ha van ez a minor-major dolog, akkor azt hol kell jelölni? Hogy van ez? kb mennyi lesz 2013ban a ponthatár? köszönöm annak, aki elmagyarázza!
2011. jún. 13. 20:40
 1/3 anonim ***** válasza:

A pontos menetét majd úgyis elmagyarázzák nektek, mikor odakerültök.

A minor-major dolog már csak az egyetemen belül van, szóval azzal felvételinél még nem kell foglalkoznod, az egyetemen meg majd elmagyarázzák, hogy mi az.

A 2013as ponthatárokra a kérdést meg az ezotéria-jóslás témakörben kéne feltenni, főleg, hogy addig még simán módosulhatnak a felvételi követelmények/pontok, hogy mást ne mondjak lehet, hogy kötelező lesz emeltet tenni.

Amúgy ha nagyon kíváncsi vagy, akkor van a [link] oldal, ami kifejezetten a felvételivel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik.

2011. jún. 13. 20:59
 2/3 A kérdező kommentje:
a minor-majort arra értem, hogy a felvételiél hogy írom be a lapra? ELTE BTK angol-spanyol? :D vagy hogy?
2011. jún. 13. 21:48
 3/3 anonim ***** válasza:
nem, a minort nem kell sehol megjelölni a felvételin, azt már csak mikor felvettek egyetemre lehet majd ott, az egyetemen belül választani, ott majd, ha már felvettek, hirdetnek meg valamikor jelentkezést minor képzésekre, addig nem kell ilyennel foglalkoznod (ha jól tudom, nem is kötelező minort választani, de nem vagyok bölcsész, TTKn meg nincsen major-minor, szóval ebben nem vagyok képben). A minor valami olyasmi, hogy te a főszakod mellett tanulhatsz egy pici mást is, értelemszerűen sokkal kisebb óraszámban és mélységben, mint aki azt tanulja főszakként.
2011. jún. 14. 14:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!