420 pont az jó a felsőoktatási felvételin? Mármint örüljek neki, vagy keseregjek, hogy miért nem lett több? Hol a határ a jó és rossz között?
Figyelt kérdés
2011. jún. 8. 21:54
1/9 anonim válasza:
Hát.. van, aki örülne, ha annyi lenne neki. Szerintem, ha eléred vele a célod, azaz felvesznek, oda, ahova akarsz menni, akkor örülj neki, mert akkor keseregni felesleges.
Stresszhelyzetben van aki bepánikol, vagy épp csak olyan tételt / feladatot kap, amit pont nem tud, szóval szerintem az érettségi amúgy sem egy teljes összegzése a megszerzett tudásodnak.
ui.: én is most végzek =)
3/9 anonim válasza:
Attól függ, hogy hova akartál menni :) Ha felvesznek akkor örülj neki, ha nem akkor keseregj.
4/9 anonim válasza:
Hova jelentkeztél és milyen szakra?
5/9 A kérdező kommentje:
BME-re jelentkeztem, és mérnök infó szakra. De ott nem nagyon emelkedik a pont, úgyhogy nem aggódom, hogy felvesznek-e (tavaly 370 pont kellett és nekem 400 pontom van oda). Jövőre viszont az ELTÉ-re, német szakra fogok jelentkezni (párhuzamos képzés), és ott az utóbbi három évben egyre csak növekedett a ponthatár (320, 377, majd 392 pont). Oda már nehezebb lesz bejutni. :S
2011. jún. 9. 10:50
6/9 anonim válasza:
Akkor szerintem kár izgulni! :) Egyébként megvan az összes pluszpontod? Mert ha nincs, akkor csinálhatnál még jövő évig egy felsőfokút nyelvvizsgát, vagy németen kívül egy másik nyelvből középszintűt vagy emeltet vagy valamely más tárgyból újraérettségihetsz! Jah, és gratulálok, hogy ennyi pontod lett! Szerintem ez elég jó eredménynek számít! És természetesen szorítok, hogy felvegyenek! :)
7/9 A kérdező kommentje:
Max 100 pluszpontot lehet szerezni a jövőre érvényes rendszer szerint, és nekem eddig 98 plusz pontom van. Azért a két pontért szerintem már nem érné meg egy 22 000 Ft-ot fizetni egy nyelvvizsgáért. Németen kívül másik nyelvből (angolból) is tettem emelt szintűt. Az is 60% fölötti lett, tehát középfokú nyelvvizsgát ér. A német tanárnőm azt mondta, hogy ne érettségizzek újból. Egyébként még csak 412 pontom van. Akkor lesz 420 pontom, ha max 2 hibám lesz töri szóbelin.
2011. jún. 10. 21:03
8/9 A kérdező kommentje:
Maradt a 412 pont. :/
2011. jún. 15. 13:55
9/9 A kérdező kommentje:
Azaz 430 pont a 2012-es pontszámításban
2011. jún. 15. 13:56
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!