Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Hallgatói Önkormányzat. Hogy...

Hallgatói Önkormányzat. Hogy megy ez?

Figyelt kérdés
Azzal, hogy egy egyetemista a HÖK-ben vmilyen feladatot végez, a kolifelvételiben, a mesterképzésben többletpontot kaphat ugye. De a HÖK-tagokat választják. Szóval a népszerűségen múlhat a koliba vagy a mesterképzésbe való felvétel?? :S És aki a bulikat szervezi (vmi rendezvényekért felelős ügyvivő), annak is jár ilyen előny? (Persze, nagy munka megszervezni egy-egy bulit, de ennek mégsincs köze a tanulmányi eredményhez...)
2011. jún. 6. 21:46
 1/4 anonim ***** válasza:
Ez már csak ilyen. A mesterképzésbe szerintem (nálunk legalábbis biztosan) nem számít bele a köri tevékenység, kolipontot viszont lehet kapni érte. Hogy pontosan mennyit, gondolom karonként is változik, számot nem tudok, nem vagyok kolis. A többiek azt mondják, hogy aki 2-3 körben benne van, az már tuti kap kolit.
2011. jún. 6. 23:05
 2/4 anonim ***** válasza:
Nálunk koliba és köztársasági ösztöndíjhoz előny. 10 pontot lehet érte kapni, ami mondjuk a max 100 körüliből szerintem nem kevés. Én sem értek vele egyet, nagyon nem, de hát ez van.
2011. jún. 7. 00:36
 3/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm! :-) :S
2011. jún. 11. 22:43
 4/4 anonim ***** válasza:

Bár ez egy régi kérdés, de írok ide, hátha valaki egyszer erre jár információért.

Második diplomámat csinálom (az elsőt egy állami egyetem pici karán, most, a másodikat egy magán főiskolán).

Mikor először jártam egyetemre, magam is tagja voltam egy hallgatói szervezetnek. Nem HÖK volt, hanem autonóm, ottani hallgatói szervezet, saját, nem állami pénzből, hanem a hallgatók által befizetett (pl. egy-egy rendezvény belépője, stb.) összegekből. Vezettük a költségeket, gyűjtöttük a blokkokat. Az utolsó 500,- Ft kivételét, berakását is fel kellett jegyezni. Mindeközben voltak rendezvények, más, néha távoli városokban is, ahol meg kellett jelenni, mert egyszerűen valakinek képviselnie kellett az iskolát, néha az utazás árát visszatérítették. Az egész féléves tevékenységemért alapítványi pénzből kaptam egyszer 11 ezer forintot. Bár nem a pénzért csináltam.

Na mindegy, ezt csak leírtam, amit fontosabbnak tartok, megindokolni, hogy miért kell, hogy előnyt jelentsen a kollégiumnál.

A kollégiumi helyekért általában megy a harc, ez mindenhol így van. De ha valaki a hallgatókért dolgozik, (és itt most tegyük félre, hogy a HÖK-ösökről mindig mindenkinek rossz, véleménye van, holott nagyon sok mindent kívülről nem lát, ezt higgyétek el!), szóval, ha valaki az ügyeidet intézi, képvisel téged, akkor fontos, hogy ez az ember mindig kéznél legyen. Annak pedig igen is az a legegyszerűbb módja, hogy ott lakjon a kollégiumban. Anno nálunk a mi kis szervezetünk, és a HÖK iroda is a kollégiumban volt. Aki ezeknek a szervezeteknek nem kollégista tagja volt, az is a fél életét bent töltötte, éjfélkor meg kirakták a szűrét a portások...

2013. nov. 11. 22:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!