Hallgatói Önkormányzat. Hogy megy ez?
Bár ez egy régi kérdés, de írok ide, hátha valaki egyszer erre jár információért.
Második diplomámat csinálom (az elsőt egy állami egyetem pici karán, most, a másodikat egy magán főiskolán).
Mikor először jártam egyetemre, magam is tagja voltam egy hallgatói szervezetnek. Nem HÖK volt, hanem autonóm, ottani hallgatói szervezet, saját, nem állami pénzből, hanem a hallgatók által befizetett (pl. egy-egy rendezvény belépője, stb.) összegekből. Vezettük a költségeket, gyűjtöttük a blokkokat. Az utolsó 500,- Ft kivételét, berakását is fel kellett jegyezni. Mindeközben voltak rendezvények, más, néha távoli városokban is, ahol meg kellett jelenni, mert egyszerűen valakinek képviselnie kellett az iskolát, néha az utazás árát visszatérítették. Az egész féléves tevékenységemért alapítványi pénzből kaptam egyszer 11 ezer forintot. Bár nem a pénzért csináltam.
Na mindegy, ezt csak leírtam, amit fontosabbnak tartok, megindokolni, hogy miért kell, hogy előnyt jelentsen a kollégiumnál.
A kollégiumi helyekért általában megy a harc, ez mindenhol így van. De ha valaki a hallgatókért dolgozik, (és itt most tegyük félre, hogy a HÖK-ösökről mindig mindenkinek rossz, véleménye van, holott nagyon sok mindent kívülről nem lát, ezt higgyétek el!), szóval, ha valaki az ügyeidet intézi, képvisel téged, akkor fontos, hogy ez az ember mindig kéznél legyen. Annak pedig igen is az a legegyszerűbb módja, hogy ott lakjon a kollégiumban. Anno nálunk a mi kis szervezetünk, és a HÖK iroda is a kollégiumban volt. Aki ezeknek a szervezeteknek nem kollégista tagja volt, az is a fél életét bent töltötte, éjfélkor meg kirakták a szűrét a portások...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!