Hogyan lehet igazolni egyetemen egy vizsgát hogyha beírták a "nem jelent meg" státuszt?
Egyetemfüggő. Helyben érdeklődj.
Vagy ha itt, akkor legalább mondd meg, melyik egyetemre jársz.
De minek akarod igazolni? Csak saját egyetemről tudok nyilatkozni, de nálunk ha nem jelensz meg akkor nicns semmi, azon kívül, hogy buktad a vizsgát. De ha viszel igazolást akkor is buktad a vizsgát, csak max igazoltan hiányoztál :) De ez nem középiskola, itt senkit nem érdekel hogy hiányzol a lényeg az, hogy megvan, vagy nincs.
Tehát jelentkezz a következő vizsgára és kész.
De minek akarod igazolni?
Nálunk pl. fizetni kell távolmaradásért is. BME... :D
13:25: Én is a BME-re járok, de nálunk még nem számláztak ki távolmaradásért fizetést. Csak a pót-pót-zhnál, és pót-pót-vizsgánál, meg késésnél leadásnál.
Mondjuk ettől még simán lehet, hogy a TVSZ-ben benne van, és eddig csak jófej tanszékekbe futottam :)
Hát ha már a BME-ről van szó: Nagyon sokszor kiemelték, hogy távolmaradással a tanszékek nem tudnak mit kezdeni, nekik valamit be kell irni a Neptunba, ők nem tudnak utólag törölni a vizsgázók névsorából. Na már most, lehet, hogy van olyan tanszék, akik simán beirnak egy 1-est, de szerintem a legtöbb rendesen beirja az NJM-et. Onnantól kezdve meg már a KTH hatásköre, hogy kiirja a fizetési kötelezettséget, a tanszéknek köze nem lesz hozzá.
Amúgy meg ha igazolod, akkor az nem automatikusan 1-es, hiszen ha van korábbról vizsgaeredményed, akkor az fog számitani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!