Mik a tapasztalatok a szóbeli érettségivel kapcsolatban? (lentebb)
Eléggé tartok a szóbeli érettségitől!!:S:S Nem megyek egyetemre, vagy egyéb felsőoktatási intézménybe, szóval csak a 2-esre hajtok.2 hetem van, hogy megtanuljak kb 60 tételt összesen.Az a baj, hogyamit eddig megtanultam, már azt sem tudom 100%-osan, egyszerűen lehetetlen szerintem ennyi tételt megtanulni:S:S
Mindennek örömére az érettségi elnök egy hárpia lesz a tapasztalatok szerintz, bele fog kötni amibe csak bele lehet...,és ezt a tanárok tuti, hogy nem elrettentésképp mondják, hogy töbet tanuljunk, hanem tényleg így van, a visszajelzések is ezt mutatják felőle.
nekem 80 tételem van 2 hétre..
én nem tudom, hogy mit sír itt mindenki, álljatok neki tanulni.. két hetet ki lehet bírni.. reggel felkelsz 7kor, lefekszel 10kor és óránként 10-20 percet pihensz.. ennyi..
Az érettségi elnököt szard le magasról. Kérdezhet amit akar, nem számít bele a feleletedbe, egyedül csak az a fontos, amit a tanároddal beszélsz.
2 hét alatt 60 tétel az semmi, ne nyavalyogj, ülj le és tanuld meg, nem nehéz az. A tanárok is rendesek lesznek, nem az az érdekük, hogy egy másik iskolából jött elnök előtt lejárassák a sulijukat, hogy mennyien megbuknak ott.
2 hét 60 tételre? Tyűha, meg ne szakadj. Nekem három napom volt 90 valahány tételre - szóbeli ér. előtt összejöttek a dolgok, így alakult. Meg tudtam tanulni, bár akkor reggel hattól éjfélig nyomtam. Egügyin kívül mindenből 5 kaptam (és egügyből is csak azért 4, mert a negyvenből 1 tételt nem tudtam, és belehúztam).
Oszd el a hatvanat 12-vel - napi öt tétel, az nem sok -, és a maradék kettőben még ismételni is tudsz. :)
én nem tudom, hogy mit sír itt mindenki, álljatok neki tanulni.. két hetet ki lehet bírni.. reggel felkelsz 7kor, lefekszel 10kor és óránként 10-20 percet pihensz.. ennyi..
ez azér kicsit sok.. nem kell elbszni erre 2 hetet... én speciel ma voltam töri emelten. úgy "tanultam" : tnap fogtam tételeket átnéztem a cimeket hogy melyik amelyiket tudom - mert évközben megtanultam, akkor van rá idö böven - és melyiket kell átolvasnom.. alapból a 12.es tananyagos tételeket nem kellett átnéznem, igy egész sok kiesett.
amúgy meg nekem most az érettségis 90 tételem mellé van okj-s vizsgámhoz is 60 szóbeli és 12 gyakorlati tételem.. megoldható simán. nem kell túlparázni.. egyetemen fél évente van "érettségi"...
Nyugi meglehet tanulni a tételeket.:)
A tanárok úgyis rendesek lesznek, nem akarnak megbuktatni senkit érettségin (persze van néhány sz*rházi).
Mivel a kettesre hajtasz így legfőbb tanácsom az a tanulással kapcsolatban, hogy próbáld legalább olyan szinten elsajátítani az anyagot, hogy tudják pár mondatot szólni róla, akkor már megvan a kettes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!