Hányszor lehet vizsgázni az egyetem egy vizsgaidőszakban? 2x vagy 3x?
Sokan azt mondják hogy csak 2x, és a vizsga szabályzatban is lényegében úgy van, de akkor mikor van a fizetős pótvizsga?
(7) Az egy tantárgyból történő tantárgyfelvételek száma nem korlátozott, ezért az adott tárgyból a
vizsgák száma sem, de a hallgató az adott vizsgaidőszakban egy tantárgyból, maximum két
alkalommal kísérelheti meg a vizsga letételét (vizsga, javító vizsga és ismétlő javítóvizsga)
(8) Ismétlő javítóvizsgát a TTSZ-ben előírt vizsgaismétlési díj befizetése után lehet letenni a
vizsgaidőszakban.
--> az ismétlő javítóvizsga akkor meg mi?? és ha 2x nem jön össze a vizsga, akkor a 3.alkalom az már a következő szemeszterre vonatkozik talán a vizsgakurzusra??
Ez érdekes megfogalmazás. Leírja, hogy kétszer ksíérelheti meg a vizsgát, de zárójelben meg felsorol hármat:D
Nálunk úgy van, hogy az első ugye a normál vizsga. Ha bukta, akkor lehet menni az első UV-re. Ha az sem sikerül, akkor a következő UV fizetős.
Összese tehát három lehetőség van, és a harmadikért kell fizetni.
Én ezt úgy értelmezem, hogy egy vizsgaidőszakban 2x lehet vizsgázni. A vizsgát, javítóvizsgát, ismétlő javítóvizsgát pedig szerintem azért írja le, emeli ki külön, mert utána jön az a rész hogy az ismétlő javítóvizsgáért fizetni kell. Tehát ha 2 vizsga nem sikerül a sima és a javító (ami ingyenes) akkor jövőre felveszed megint, vagy következő félévben vizsgakurzusként és akkor már fizetni kell érte mivel ismétlő javítóvizsga. Ez melyik suli szabályzata? netán ÓE?
A legtöbb egyetemen 3x lehet menni vizsgázni egy vizsgaidőszakban, ÓE-n csak kétszer mert nem adunk mindenkinek diplomát blablabla....
Utolsó, amit te írsz, annak nincs semmi értelme. A mondatban benne van, hogy "az adott vizsgaidőszakban", és a zárójeles tartalom is a mondathoz tartozik, egészen pontosan a "két alkalommal" rész kifejtése. Csakhogy ez egy tökéletes ellentmondás, mert a zárójelben 3 dolog van.
Engedtessék már meg, hogy nem nekem kell különleges képességeimmel kitalálni, hogy vajon mire gondolt a szabályzat írója. Nagyon-nagyon ciki, hogy egy felsőoktatási intézménynek ilyen szabályzata van nyilvánosságra hozva.
Kedves utolsó engedtessék már meg nekem hogy belinkeljem az Óbudai Egyetem szabályzatát: [link]
Itt megtalálod ugyanezt leírva amit a kedves kérdező idézett.
Úristen mit nem lehet ezen érteni? Ebben nincs semmi ellentmondás. Akkor leírom szépen szóról szóra mint a dedóban. Egy vizsgaidőszakban 2 szer lehet vizsgázni van a sima vizsga (1.) van a javító (2.) és van az ismétlő javító (3.-x.) amiért fizetni kell.Nyíltan le van írva hogy egy vizsgaidőszakban 2 szer lehet vizsgázni azonban a 3. vizsga (ismétlő javító) már fizetős és minden további. Erre azonban csak a következő szemeszterben kerülhet sor mint vizsgakurzus, vagy úgy, hogy 1 évvel később újra felveszed a tárgyat.
Egyébként had tudjam már hányszor lehet vizsgázni az egyetemen ahova járok. köszi
"Egy vizsgaidőszakban 2 szer lehet vizsgázni van a sima vizsga (1.) van a javító (2.) és van az ismétlő javító (3.-x.) amiért fizetni kell."
De nemérted, hogy ez ellentmondás? Te is lírod, hogy kétszer lehet vizsgázni, aztán leírod a három lehetőséget.
Én elhiszem, hogy nálatok úgy van, de attól még maga a szabályzat értelmetlen és félreérthető.
Szánalmas, hogy ilyet kiadnak.
"Ismétlő javítóvizsgát a TTSZ-ben előírt vizsgaismétlési díj befizetése után lehet letenni a
vizsgaidőszakban."
Egy szóval sem említi, hogy a 3.-at csak következő félévben lehet letenni.
nnek amúgy sincsen semmi értelme.
Tényleg nem joghallgató vagyok, de szerintem tudok szöveget értelmezni. És ez a szöveg így, ahogy le van írva érrtelmezhetetlen. Oké, hogy neked sikerült, mert nálatok ilyen a rendszer, és vszínáűleg már több forrásból is hallottad. De ez így ahogy le van írva értelmezhetetlen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!