A gazdasági és vidékfejlesztési agrármérnök "büfé szaknak" minősül?
Azért mert ellehet ezzel a végzettséggel menni:könyvelőnek,projektírónak,kistérségi vidékfejlesztőnek,MVH-hoz ügyintézőnek,statisztikai kutatónak,munkaszervezőnek,munka felügyelőnek és a polgármesteri hivatalokba ügyintézőnek.(min. bér: 120eFt)
Furcsa lenne ,ha az lenne de úgy gondolja némely ""nagytudású"" környezetgazdálkodási és kertészmérnöki szakos hallgató, hogy ez az!!!
Arra nem is gondolnak, hogy netalán ők fogják a földet túrni!!!!!
Véleményt kérek, hogy más is így gondolja vagy csak én vagyok aki így vélekedik!
ez tuti, hogy nem büfészak
büfészak a kommunikáció, művelődésszervező, pedagógia, szociológia
gondolj azonban arra, hogy a mezőgazdaság nem vmi menő ágazat jelenleg itthon - -
kertészmérnök meg ne beszéljen - itthon éhen fog halni - ez nem Párizs, hogy kerteket építgessen! - itt úgysem becsülik meg ilyesmiket
értelmük cask a műszaki képzéseknek van - amiből meg is lehet élni - van rá mindig kereslet - mert mindenki utálja, fél tőle - pedig nem is annyira nehéz
www.bmf.hu
www.bme.hu
Nálunk ez a szak valóban "bűfészaknak" számít. Speciel könyvelőnek nem nagyon mehetnél el vele, ahhoz alap a közgáz.
Amúgy az, hogy ki hogy tud elhelyezkedni nagyon sok mindenen múlik, nem feltétlenül a szak a meghatározó.
Mikor én jelentkeztem egyetemre, csak a legnehezebbeket jelöltem be. Mindenki mondta, hogy valami bűfészak is legyen, ha mégsem úgy alakulnak a dolgok. Engem nem az mozgatott, hogy bekerüljek a felsőoktatásba, hanem hogy színvonalas egyetemen, színvonalas szakon tanuljak, és persze érdekeljen az, amit tanulok. A családom, barátaim félelme bejött, nem kerültem be sehova. Egy év múlva ismét próbálkoztam, akkor sem kerültem be. Harmadszorra is megpróbáltam akkor már sikerült. Persze tettem érte, mert elvégeztem egy felsőfokú képzést, illetve csináltam egy szakmai nyelvvizsgát.
Soha ne érd be kevesebbel!
nem büfészak ez a szak
nálunk (költségveti szerv) két embernek is ilyen végzettsége van
számvitel-guru-nak is hívják őket
egyikük osztályvezető, 32 éves
Nálunk is "büfészak",viszont nem lenézendő:)
Amúgy környezetes révén majd akkor túrök földet,ha a gazdaságosok is:P Kicsit téves ez a meglátásod:)
Hát jót nevettem azon amit egyik másik ember itt leművel, leír. Majd ha több évi munkanélküliség után pályaváltásra kényszerültök akkor írjátok le a frankót ne azt amit az egyetemen mondanak nektek.Egyik tanár sem fogja azt mondani hogy ez egy értelmetlen szakma iratkozzatok ki......
A Debreceni Egyetem színvonalas oktatását meg a szórást inkább hagyjuk ok? :D
Kezdődik itt is a Janizás: 2011-12-02 21:15
Mit mondjak erre? Elég annyi h f@sz fővárosi paraszt? :D
ha belegondolsz, hogy 120k bol havonta meddig jutsz, akkor rajossz, hogy tekintheto annak. nem szeretnek senkit lenezni, vagy degradalni, de nalunk a GEK-en kivulieket altalaban annak hivjak.. muszaki diplomaval tobb eselye van az embernek, es habar mindennek megvan a maga buktatoja, en latom azt, hogy mas szakokrol gepesz targyat tanuloktol hogy kovetelik meg a mi targyainkat, es tolunk hogy az osszeset.. De az, hogy milyen melod lesz, azon mulik, hogy mit teszel. A lenyeg, hogy bizz Magadban! allasinterjun legyel laza, termeszetes.
"The best way to gain self-confidence is to do what you are afraid to do."
William Jennings Bryan
szoval legyel magabiztos, es menj neki mindennek, annak is, amitol felsz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!