Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Felvi.hu "felvételi csalás"?

Felvi.hu "felvételi csalás"?

Figyelt kérdés

hello!

azt szeretném megkérdezni, hogy szerintetek lehet csalni lebukás nélkül a felvi.hu felvételi rendszerében?

gondolok itt arra, hogy ugye érettségi bizonyítványod bescannelt változatát kell feltöltened.

ennyi erővel át is photoshoppolhatod a jegyeket és %-okat, nem?

szerintem nem nézik, mert ha néznék, miért pont neked kell feltöltened... ennyi erővel automatikusan kiolvasnák, ha a sulid elküldené nekik, nem?

várom a pozitiv, negativ válaszokat, anyázást nem kérek! :)

köszi!

2011. máj. 29. 18:05
1 2
 1/12 anonim válasza:
Szerintem leellenőrzik a bizonyítványod számának alapján.
2011. máj. 29. 18:06
 2/12 anonim ***** válasza:

És szted az egyetemen nem fogja senki megnézni, mi?

Elárulom: DE. A beíratkozáskor minden papírt (eredeti érettségiket) is le kell adni.

2011. máj. 29. 18:06
 3/12 anonim ***** válasza:

Nem, nem lehet csalni.

Az erettsegi eredmenyedet kozpontilag is taroljak, barmikor lbukhatsz. Masreszt beiratkozaskor oda kell adnod az eredetit.

2011. máj. 29. 18:21
 4/12 anonim ***** válasza:

Megpróbálható. Nagyobb egyetemeken esélytelen, hogy mindenkit leellenőrizzenek beiratkozáskor. Nálunk sem néztek semmit.

Amit mondtál az 99%, hogy igaz. Hiába tárolják központilag az adatokat, nem nézik meg, különben elég lenne csak az okmányok számával jelentkezni. Vélhetőleg a pontok megállapításakor csak összehasonlítják a fénymásolatot, scannelt képet, az általad a formanyomtatványba beírtakkal. Csak ha valami félreértés, gond van, akkor nézik meg az adatbázisban, egyébként csak a maguk munkáját nehezítenék meg.

Egyetemenként eltér az is, hogy kell-e leadni beiratkozáskor egyáltalán fénymásolatot a dokumentumokról, van ahol kell, van ahol nem. Ebből kiindulva az egyetemeknek általánosságban nincs erre külön rendszerük, hogy leellenőrizzenek eredményeket.

Én is gondolkodtam már ezen, viszont nem voltam olyan hülye, hogy kiírjam egy nyilvános oldalra, hátha látják az illetékesek is, és szigorítanak a rendszeren. Ha netán valaki erre játszott, könnyen lehet, most hiúsítod meg a tervét.

2011. máj. 29. 18:40
 5/12 anonim válasza:
Üdv. Attól függ hova jelentkezel, valahol nem nézik meg, valahol meg igen. A probléma azzal van, hogy lebukás után kötelesek(!) eljárást indítani okirat hamisítás miatt. Egy ejnye-bejnyével nem úszható meg a dolog. Mérlegelni kell, hogy megéri-e.
2011. máj. 29. 20:58
 6/12 A kérdező kommentje:

köszönöm a válaszokat!

nem élek ilyen lehetőségekkel, csak úgy megfordult a fejemben, mert felvinél amit feltöltesz, azt rögzítik.

ennyi erővel bármit feltehetnél.

úgy lenne biztos, ha a sulid küldené el a központba és ott vizsgálnák be, nem csak így "bemondásra" menne a dolog.

az más kérdés, hogy vannak olyan intézmények, ahol az érettségizést úgy leszarják, hogy még táblára is felvésik a jó megoldásokat, mert egy szakmunkásképzőben, sokan elhasalnának az érettségin, ezt meg az ottani tanárok, vezetés sem akarja.

láttam már sok ilyet, hogy gyereket augusztusi pótvizsgákon rugdosták át harmatgyenge kettessel matekból, érettségije meg 4-es lett. hihető mit ne mondjak...

amúgy beiratkozásnál felsőoktatási intézményekbe, ott csak érettségid másolata kell nem?

tehát bescanneled, photoshop, kinyomtatod és meg nem mondják, hogy az nem eredetinek a másolata!

2011. máj. 30. 14:35
 7/12 A kérdező kommentje:

a rendszer akkor lenne biztosabb ha a diák általi feltöltést kiiktatnák, mivel a suli küldené el a felvinek az érettségid, bizonyítványod és egyéb okmányok (pl. nyelvvizsgád) másolatát.

te max. csak a már beírt jegyeket és százalékokat látnád a felvin, amit megerősíteni tudnál (módosítani nem), hogy igen helyesek, vagy nem megerősíteni, hogy nem egyezik, tehát valószínűleg az ügyintéző vitte be rosszul az adatokat, így újra ellenőrzik a helyességet a központban.

szerintem van aki így csalt és bekerült ide-oda, közben nem is lett volna rá joga!

2011. máj. 30. 14:42
 8/12 anonim ***** válasza:
Szerintem akinek van vér a pucájában egy ilyet meghúzni, utána pedig elvégzi az egyetemet, attól ne sajnáld. ;)
2011. máj. 30. 15:01
 9/12 anonim ***** válasza:

Szerintem is az lenne a megoldás, hogy csak bizonyítványszámokat kéne beírni, esetleg azt sem, csak OM-kódot, és azokból lekérdeznék.

Ellenben aki ezt tényleg megkockáztatja, az valóban elég merész, szóval már-már azt mondom, le a kalappal előtte. Persze nem mondom ezt, mert tisztességtelen, és másik elől veszi el a helyet.

Amúgy:

"láttam már sok ilyet, hogy gyereket augusztusi pótvizsgákon rugdosták át harmatgyenge kettessel matekból, érettségije meg 4-es lett. hihető mit ne mondjak..."

Az kizárt, addig nem lehet érettségizni, amíg az iskolát nem végezte el. Szóval aki utolsó évben megbukik valamiből, akkor abból legkorábban október-novemberben érettségizhet.

2011. máj. 31. 19:22
 10/12 anonim ***** válasza:
Gondolom úgy értette, hogy még 11. végén rugdosták át, aztán gyanúsan jó lett az érettségije 1 évre rá.
2011. máj. 31. 19:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!