Ennyi pontot elérni nehéz az érettségin, hogy gyógypedagógiai szakra lépj?
Figyelt kérdés
A maximum 480 pontból 405-öt elérni nagyon nehéz? Az ELTE Gyógypedagógiai szakára szeretnék menni, lehetőleg állami támogatással. Emelt szintű érettségik: Magyar, földrajz. Angol nyelvvizsga középfokú "C" típus lesz, és angolból, magyarból, matekból, föciből, töriből, angolból (tehát ami számít) meglesz az 5ös, maximum pár négyes lesz. Úgy számoltam, ha az érettségin ezekből a tárgyakból min. 80%-ot teljesítek, meglesz a szükséges pontszám. Ez nagyon ritka, vagy teljesíthető szint annak, aki nagyon szeretné?2011. máj. 28. 14:42
1/9 anonim válasza:
Te ismered magad, hogy mire vagy képes.
Én minden érettségi előtti napot kint töltöttem, söröztünk, boroztunk a haverokkal, és 470 pontom lett, minden erőfeszítés nélkül.
2/9 A kérdező kommentje:
Viszonylag jó képességűnek tartom magam, de a környezetemben mások még a 385 ponton is kiakadnak, hogy milyen sok, ahhoz képest már a 405 az egekben van. Az a lényeg, hogy 80% mindenből meglegyen, ha viszont mégse érem el a 405-öt, akkor második lehetőségnek még ott van a Természettudományi kar, ahol 360 a felvételi pont... Csak megint más az, hogy mit csinál szívesen az ember, és miért érdemes küzdeni.
2011. máj. 28. 15:02
3/9 anonim válasza:
80%-os érettségit nem nehéz írni.
4/9 Zoliol válasza:
természettudományi karral többet érsz
5/9 A kérdező kommentje:
annak nem való a természettudományi szak, aki utálja a fizikát és a matematikát...
2011. máj. 29. 10:34
6/9 anonim válasza:
hát figyelj, nekem is soknak tűnik a 385, mert minden érettségim ötös lett (és nem csak éppen hogy), és van egy nyelvvizsgám, még sincs sokkal több pontom. én is arra a szakra szerettem volna menni, amire te de sajnos nem sikerült, mert nem számítok hátrányos helyzetűnek, és a tanáraim anno elhitették velem hogy nem tudok megírni egy emelt szintű érettségit. szóval nézőpont kérdése, nekem elérhetetlenül soknak tűnik igen, az előttem szóló 470 pontos zseninek meg nyilván nevetséges.
7/9 A kérdező kommentje:
de emeltre +40-et adnak, mire én odakerülök addigra +50-et, szóval ez még pluszba számít.
2011. máj. 30. 16:21
8/9 anonim válasza:
Sikerült elérned a kitűzött célt?
Én is oda készülök, és amellett, hogy a választotton kívül minden 80-90% között van, túl vagyok a ponthatáron rendesen, szóval én már nem aggódok :)
9/9 A kérdező kommentje:
Gratulálok!! :) Én majd csak 2 év múlva kerülök oda, addig még sok víz lefolyik a Dunán..
2011. jún. 24. 17:56
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!