Külföldön vannak-e államilag elfogadott magyar tannyelvű (vagy két tannyelvű) iskolák?
Figyelt kérdés
Pl. Olaszország, Németország, Ausztria. Kimennénk dolgozni, de a gyerekek (általános iskolások) nem beszélnek egy nyelvet sem a magyaron kívül.2011. máj. 23. 21:26
1/5 anonim válasza:
Olaszországban miért lenne magyar nyelvű iskola?
2/5 A kérdező kommentje:
És Németországban? Mert pl.bizonyos területen van elegendő számú magyar közösség, akinek erre igénye van és van olyan szervezet, ami elősegítette ennek a létrejöttét.
2011. máj. 23. 21:45
3/5 anonim válasza:
De ezek olyan országok amelyeknek a területe annó nagy MO-hoz tartozott. Ilyen pl Szlovákia. Én itt élek, és magyar tanítási nyelvű általánosba és gimibe jártam. Itt pl van magyar egyetem is. Nem szomszédos országban nem nagyon fogsz találni iskolát.
4/5 anonim válasza:
Nem hinném. Sok gyerek költözik ki a szüleivel, akik nem tudják a nyelvet. A gyerekek az idegen anyanylvű iskolában 1 év alatt megtanulják a nyelvet. Angliában csak olyan magyar ovi+suliról tudok, ami szabadidőben oktatja az ottani gyerekeket, de hétköznap angol suliba járnak.
5/5 A kérdező kommentje:
Belgiumról hallottam, hogy ott is van magyar iskola, de lehet, hogy akkor ott is csak "délutános" iskoláról lehet szó. Azért köszönöm a válaszokat.
2011. máj. 24. 10:03
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!