ELTE-BTK Anglisztika szakon milyen ún. "minor" tárgyakat lehet választani?
Minort szinte bármit felvehetsz, kivéve az angolt. Az, hogy hol mit várnak el, erősen nyelvfüggő, van ahol nulla tudással is felvesznek.
Itt nézelődj: [link]
Köszönöm a válaszokat!
Én úgy hallottam, hogy portugált viszont lehet ott kezdeni. Ez igaz? Még azon gondolkodom, csak azt kihagytam a felsorolásból. Olaszból most tettem emelt szintű érettségit, azzal a középfokú nyelvvizsgám meglesz. Tehát a tudásom is akörül van. Kérdés hogy ezt ott az egyetemen tovább tudom-e fejleszteni még akár felsőfokig vagy érdemes inkább egy 3. nyelvet is kezdeni.
Igen, a portugált valóban az alapoktól tanítják :) Viszont az olasszal kapcsolatban ne reménykedj, hogy a nyelvet jobban megtanulod. Az egyetem nem egy ingyenes nyelviskola. Aki idejön, az nyelvészetet, irodalmat és kultúrát tanul. Ráadásul olasz szakon mindezt leginkább magyarul.
Én pl. felsőfokú német nyelvvizsgával érkeztem germanisztikára, és már 3 éve tanulok itt. Jelenleg talán egy középfokút tudnék megcsinálni valami alacsonyabb szintű (pl. Telc) helyen. Viszont rendkívül jól tudok kreténebbnél kreténebb műveket elemezni. Ami természetesen szörnyen hasznos. Nemde? :D
Bocs, gondoltam érzékeltetem milyen értelmes dolgok várnak itt rád :) Szóval szerintem az olasz minor ez esetben nem jó választás neked.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!