Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Miért mondják, hogy büfészak...

Miért mondják, hogy büfészak a turizmus-vendéglátás, és hogy a síkhülyék is elvégzik?

Figyelt kérdés
Jó, tény, hogy sokan végeznek ezen a szakon, de szerintem pl. gazdasági matekból meg függvényanalízisből a hülye azért nem megy át...
2011. máj. 18. 11:54
 1/10 anonim ***** válasza:
41%

Elsősorban mert tipikusan olyanok jelentkeznek oda, akiknek "csak kell egy diploma". Nyilván nem mindenki ilyen, de azért tény, hogy sokan vannak vele így.

Viszont amit írtál, azzal nem feltétlen értek egyet. A gazdasági matekon nem tudom, mit tanultok, de a függvényanalízishez csak fenék kell, amin ülsz és addig gyakorlod, amíg rutinná válik. Érteni sem igazán kell. Tudom, mert ilyet tanultam. És hát.. azon a hülye is átmegy szerintem, ha gyakorol :)

2011. máj. 18. 11:57
 2/10 anonim ***** válasza:
73%

hát mondjuk pont amiatt is tartják az ilyesmi közgáz szakokat sokkal könnyebbnek, mint más szakokat, hogy valahányszor valaki azt akarja bizonygatni, hogy ez nem is olyan könnyű, az ott mindig az ott tanult matekot dobják be óhatatlanul, mert minden másra még ők is érzik, hogy az azért nem az a kategória, amivel ilyenkor elő lehetne jönni.

Amit viszont úgy látszik nem érzékelnek, hogy az ott tanult matek szintúgy közelében nincs annak, amit matematikának neveznek más szakokon. Tehát amikor olyannal tudják csak igazolni, hogy milyen nehéz a szak, ami egyébként töredéke annak mind mélységben mind anyagban annak, amit máshol tanítanak, akkor az megmosolyogtató.

2011. máj. 18. 12:09
 3/10 anonim ***** válasza:
65%

úgy látom, mindig felbukkan valami újabb baromság, h éppen melyik szakot/ kart divat szidni ...

ugye valahogy kezdődött ez a bölcsészekkel, aztán jöttek a közgazdászok, most meg össze-vissza leginkább

2011. máj. 18. 12:16
 4/10 anonim ***** válasza:
48%
amúgy a "csak kell egy diploma" típusúak leginkább valami tanítóképzőre jelentkeznek, de tény ami tény, nekem is feltűnt, hogy a turizmus-vendéglátás mondjuk a 10 évvel ezelőtti állapotokhoz képest hihetetlen módon megindult, és nem biztos, hogy ez indokolt is gyakorlati szempontból, na de ez ismét sok szakra ráhúzható
2011. máj. 18. 12:18
 5/10 anonim ***** válasza:
74%
Hát igen, pont azért mondják, hogy a hülyék is elvégzik, mert Te is két tárgyat tudtál felsorolni, amit nehéznek tartasz, és mindkettő matek. A gazd. matekot én sem ismerem, de azért az analízis az tényleg olyan, amit szinte mindenhol tanítanak, és szinte mindenki meg tudja tanulni.
2011. máj. 18. 14:36
 6/10 A kérdező kommentje:
Igen, azért mondom a matekot, mert inkább humán beállítottságú vagyok..D Szóval szerintetek tanulható a szakon a matek? Mert ha megérteni kell, akkor van a baj...:S Egy 87%-os középszintű matek érettségi elég lenne? (Nem pont, hanem tudás szempontjából kérdezem.)
2011. máj. 18. 14:47
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

azért mert így is van. koleszba volt egy barátnőm, aki arra járt és egyszer vagy 5 percig kellett magyaráznom neki, mire felfogta hogy a -5 az nagyobb, mint a -8...

és ő még a viszonylag jobbak közé tartozott ott.

2011. máj. 18. 16:03
 8/10 anonim ***** válasza:
74%

Én jártam turizmus-vendéglátás szakra fél évet, nagyon megbántam, hogy ide jöttem, kimondani is szégyellem már.

Nekem 3-as lett elsőre az gazdmatek, nem is készültem rá, csak a bizonyításokat seggeltem be. Ha tanulok, bőven lett volna négyes is, csak nem érdekelt, mert tudtam, hogy fél év után otthagyom. Igazából semmit nem kellett érteni a matekból, csak beseggelni a sablonfeladatok megoldási menetét, és kész. Azt, hogy mégis miért kell úgy csinálni, ahogy kell, azt nem kellett tudni.

Nekem 91%-os lett anno az érettségim, 4-es 5-ös voltam gimiben. De voltak olyan évfolyamtársaim, akik jóval gyengébbek voltak matekból, és a legtöbbet második harmadik alkalommal át is lökdösték valahogy. Szóval alátámasztom, hogy ez a matek nem egy nagy valami. Voltam bent egyszer egy matematika szakos ismerősöm óráján, és egy büdös szót nem értettem az egészből. Köze nincs egy ilyen szakon oktatott gazdasági matematikának az egyetemi szintű matekhoz...

2011. máj. 18. 16:47
 9/10 anonim ***** válasza:
92%
Nem csak a matek van ott... ahova én járok, ott a vezetéselmélettől, a válallati pénzügyeken keresztül a szolgáltatás és termelés menedzsmentig minden van... Utolsó éves vagyok, és eddig ez a legkeményebb évem. Nem voltam sose hülye matekból, de ez azért néha nehéz, főleg hogy gazdasági alapokon kell számolni, ismerve sokszor a legújabb szabályozásokat, rendeleteket, amiket a számolásokba bele kell venni... ha ezen vki kettest ér el, akkor a diplomája is akörül lesz. Itt is kell hajtani elég sokat, nem adják a valagunk alá a diplomát, ahogy sokan hiszik! A bölcsész meg kommunikáció szakos sokkal kevesebbet tanul mint mi... egyik barátnőm komm.-ra járt, hát röhögve megcsináltam volna, amin ő éveket szenvedett... Azért vegyétek alapul, hogy közgazdász végzettséget ad, és csak utána jön a turizmus alapszak, esetleg vendéglátás/egészségturizmus szakirány, ahol meg a kémiát, mikrobiológiát kell soxor nagyon tudni!!! Egyébként meg mindenkinek másra áll rá az agya, mást szeret! Nem kell ócsárolni a másikat, mert azt mindenki tud!
2011. máj. 18. 19:42
 10/10 anonim ***** válasza:
79%
hát én turizmusi szakközépbe jártam, idegen nyelven tanultam érettségiztem a szaktantárgyakból. fél kisujjból kiráztam az egyetemen ugyanezt,nem magas szintű az oktatás. tényleg egyszerű és csak arra jó h mégis legyen egy diplomád..
2011. máj. 19. 16:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!