Miért mondják, hogy büfészak a turizmus-vendéglátás, és hogy a síkhülyék is elvégzik?
Elsősorban mert tipikusan olyanok jelentkeznek oda, akiknek "csak kell egy diploma". Nyilván nem mindenki ilyen, de azért tény, hogy sokan vannak vele így.
Viszont amit írtál, azzal nem feltétlen értek egyet. A gazdasági matekon nem tudom, mit tanultok, de a függvényanalízishez csak fenék kell, amin ülsz és addig gyakorlod, amíg rutinná válik. Érteni sem igazán kell. Tudom, mert ilyet tanultam. És hát.. azon a hülye is átmegy szerintem, ha gyakorol :)
hát mondjuk pont amiatt is tartják az ilyesmi közgáz szakokat sokkal könnyebbnek, mint más szakokat, hogy valahányszor valaki azt akarja bizonygatni, hogy ez nem is olyan könnyű, az ott mindig az ott tanult matekot dobják be óhatatlanul, mert minden másra még ők is érzik, hogy az azért nem az a kategória, amivel ilyenkor elő lehetne jönni.
Amit viszont úgy látszik nem érzékelnek, hogy az ott tanult matek szintúgy közelében nincs annak, amit matematikának neveznek más szakokon. Tehát amikor olyannal tudják csak igazolni, hogy milyen nehéz a szak, ami egyébként töredéke annak mind mélységben mind anyagban annak, amit máshol tanítanak, akkor az megmosolyogtató.
úgy látom, mindig felbukkan valami újabb baromság, h éppen melyik szakot/ kart divat szidni ...
ugye valahogy kezdődött ez a bölcsészekkel, aztán jöttek a közgazdászok, most meg össze-vissza leginkább
azért mert így is van. koleszba volt egy barátnőm, aki arra járt és egyszer vagy 5 percig kellett magyaráznom neki, mire felfogta hogy a -5 az nagyobb, mint a -8...
és ő még a viszonylag jobbak közé tartozott ott.
Én jártam turizmus-vendéglátás szakra fél évet, nagyon megbántam, hogy ide jöttem, kimondani is szégyellem már.
Nekem 3-as lett elsőre az gazdmatek, nem is készültem rá, csak a bizonyításokat seggeltem be. Ha tanulok, bőven lett volna négyes is, csak nem érdekelt, mert tudtam, hogy fél év után otthagyom. Igazából semmit nem kellett érteni a matekból, csak beseggelni a sablonfeladatok megoldási menetét, és kész. Azt, hogy mégis miért kell úgy csinálni, ahogy kell, azt nem kellett tudni.
Nekem 91%-os lett anno az érettségim, 4-es 5-ös voltam gimiben. De voltak olyan évfolyamtársaim, akik jóval gyengébbek voltak matekból, és a legtöbbet második harmadik alkalommal át is lökdösték valahogy. Szóval alátámasztom, hogy ez a matek nem egy nagy valami. Voltam bent egyszer egy matematika szakos ismerősöm óráján, és egy büdös szót nem értettem az egészből. Köze nincs egy ilyen szakon oktatott gazdasági matematikának az egyetemi szintű matekhoz...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!