Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Hunfalvy János kéttannyelvű...

Hunfalvy János kéttannyelvű esti tagozat? (többi lent)

Figyelt kérdés

Az a helyzet hogy nagyon nehéz helyzetben vagyok, mármint döntés téren. Nagyjából 2 éve "hagytam abba" az iskolát, megúsztam eddig magántanulósággal de nem jártam be és nem vizsgáztam. Most vagyok 18, és már nézegetem az iskolákat hova mehetnék, de olyan szinten homályos előttem minden, magyarán nem tudom mit akarok az életben még most se. Azt már egy ideje eldöntöttem, hogy ha betöltöm a 18-at utána estire szeretnék menni. Most találtam ezt a sulit, de láttam hogy kéttannyelvű. Ez amúgy azt jelenti hogy két nyelvet kell tanulni ugye? Amit lehet választani? Nem csak azért félek ettől mert nem voltam már rég suliba (ergo ezer éve nem tanultam normálisan, kötelezőből), hanem hogy mindig is 2-3-as tanuló voltam..és szerintem esélyem se lehetne bekerülni. Azért ezt a sulit akarom, mert japánnal is foglalkozik és ezt választanám 2. nyelvnek, 2 két év alatt egyedül ezt tanultam, és amúgy is nagyon szeretném.

Nem tudom egyáltalán van-e még hely vagy valami..ilyen jegyekkel be se jutnék ugye? :(

2011. máj. 10. 12:09
 1/4 anonim ***** válasza:

A kéttannyelvű azt jelenti röviden fogalmazva, hogy az órák egy részét magyarul tanulod, egy részét pedig egy idegen nyelven, nem pedig azt, hogy hány idegen nyelvet tanulsz. Estin szerintem csak sima gimnáziumi képzés van, meg oda általában pont azok járnak, akik valami miatt lemorzsolódtak vagy felnőttek és nincs érettségijük, szóval nem biztos hogy akadály, hogy most milyen jegyeid van. De van szád, a legbiztosabb az, ha elmeséled ezt a történtet a kiszemelt suliban, ott majd tudnak segíteni.

Mellesleg, ha osztályzóvizsgára se mentél be magántanulóként, az olyan, mintha megbuktál volna, szóval ha nem zanzásított az esti képzés, akkor attól az osztálytól kell kezdened, amiből már nincs év végi bizonyítványod.

2011. máj. 10. 15:58
 2/4 A kérdező kommentje:

Csak az általánosomról van bizonyítvány, mivel mikor elkezdtem a középiskolát akkor az első fél évben bejártam, a 2-tól meg már magántanuló voltam, de nem fejeztem be (ergo ugye megbuktam), a következő évben egy másik iskolában ugyan ez volt nagyjából. Szóval ez olyan mintha nem is jártam volna középiskolába nem? Vagy valahol van róla "bizonyíték"?

Igen sajnos amúgy attól félek, hogy az estin csak sima képzést lehet kapni érettségivel, és hogy abba nem tartozik bele a japán :S:(

De majd megérdeklődöm persze.

Köszi a választ és hogy elmagyaráztad!:)

2011. máj. 10. 16:13
 3/4 anonim ***** válasza:
Hát ha nincs egy középiskolai tanévedről sem bizonyítványod, akkor kilencediktől kell kezdened, hiába jártál előtte X hónapot iskolába...
2011. máj. 10. 16:46
 4/4 A kérdező kommentje:
Ezzel teljesen tisztában vagyok, és ez nem is probléma nekem :)
2011. máj. 10. 17:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!