Minek mennek az emberek jogász szakra?
Szia (:
Én sokat gondolkodok azon, hogy jogra megyek. Tudom, hogy sokat kell tanulni, de szerintem sok lehetőség rejlik benne.
17:08: Miből gondolod, hogy aki BTK-ra megy, pl nyelvszakra, az mekiben fog dolgozni? Csak kíváncsi vagyok, mert sok helyen olvastam már, de egyszerűen nem értem, mert eddig akivel találkoztam el tudott helyezkedni.
én joghallgató vagyok, a mai napig nem tudom miért választottam ezt, mert hosszú évekig a MOME-ra (Iparművészeti) készültem. valószínűleg a kétségbeesés miatt kerültem oda, ahova.
még 1 év (elviekben) és végzek, de annyit tanácsolnék mindenkinek (anélkül, hogy bárkit el szeretnék riasztani), aki ezek a pályán gondolkozik, hogy jól gondolja meg. aki pusztán a pénz miatt választaná, ne tegye, menjen közgazdásznak vagy valamerre másfelé, elég kicsi az esélye, hogy megtalálja a számítását. és mielőtt bárki azt hinné, a római jog gyerekzsúr a későbbiekhez képest. viszont ha az ember megszokja, mielőtt megszökne, fel lehet fedezni a szépséget a jogban, de erősen szakbarbárrá tesz (legalábbis a külvilág szerint).
aki viszont erre vágyik, mióta eszét tudja, annak élmény lesz, hiába próbálják letörni a szarvait, úgyhogy hajrá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!