Meg lehet csinálni egy egyetemet?
sziasztok :)
jövőre felvételizek és mindenképpen valamelyik neves pesti egyetemre akarok menni, de mindenki ijesztget. A megyénk legjobb gimijében vagyok majdnem kitűnő (tesi-biosz 4-es), szorgalmas vagyok, kitartó. Szegények vagyunk, fizetős suli esélytelen. Azt mondják oylan nehéz államin végig bennmaradni, h senkinek se sikerül. Örülnék, ha írnának olyanok, akik elvégezetek egyetemet államin, vagy valami, nyugtassatok meg, hogy meg lehet csinálni :)))
Nincsenek megkülönböztetve e költségtérítésesek az államisoktól, a tanárok sem és a többi hallgató sem tudja, hogy ki a költségtérítéses.
A legtöbb alapszak 3 vagy 3,5 éves, az állam pedig 6 évet támogat, szóval csúszni is elég sokat lehet.
Jah, és én is államisként diplomáztam (csúszás mentesen). Szerintem ne foglalkozz azoknak a véleményével aki riogatnak...
Őszinte leszek attól függ, hogy milyen szakra jelentkezel. Két sarkított példa: közgazdásznak a Corvinusra szerintem eleve nagyon nehéz bekerülni, nem hogy államira. A bentmaradáshoz pedig tanulni is kell. De egy BKF-re nem olyan nehéz összeszedni a pontokat az államilag támogatottra és bent maradni se túl megerőltető. 2-es, 3-as osztálytársaim ösztöndíjasok ott:D
L/19
Benn lehet maradni végig államin, sőt ha jól tanulsz még ösztöndíjat is kapsz.
Ha vidéki vagy szerintem kollégiumot is kapsz (persze nem ingyen) vagy szociális támogatást az anyagi helyzet alapján.
Szóval nem kell félned a riogatásoktól, ha tényleg olyan jó tanuló és kitartó vagy, ahogy leírtad, akkor gond nélkül meglesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!