Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Mennyire nincs megfizetve...

Mennyire nincs megfizetve manapság egy alsó tagozatos tanár (vagyis tanító)?

Figyelt kérdés

Régi dédelgetett álmom alsóban tanítani, de az élet sajnos másfelé sodort, diplomát mondjuk rokon területen szereztem (szocped). A dilemmám az, hogy a villamosenergia-iparban dolgozom, egész jól meg vagyok fizetve, szeptembertől technikusi suliba megyek, és ha meglesz a papírom, még jobban fizető helyekkel kecsegtetnek.

De érdemes-e a pénz miatt feladni azt, amire úgy érzem, hogy születtem?

27/N

2011. máj. 8. 13:22
 1/1 anonim ***** válasza:

Nekem is nagy álmom volt a tanítás, egész jó minősítésű diplomát szereztem.

Tanári állást találtam 2 hét alatt.

Részidősnek vettek fel, a nettóm 43000 ft volt, az igazgató a kulcslyukon kukucskált óra alatt.

Utána átmentem másik iskolába, szintén egyszerű volt állást találni. A nettó fizetésem 97000 ft volt. Naponta 10-11 órát dolgoztam, nem is részletezem.

Elmentem máshova dolgozni, ahova a diplomám miatt vettek fel. Magánszektorban találtam állást. Havi keresetem nettó 187 ezer, a munkaidőm nagyon pontosan napi 8 óra, a hétvége szabad, kapok egy csomó juttatást.

Összefoglalva: megérte.

A férjem 14 éve középiskolai tanár, állítólag nagyon jó tanár, kap elismeréseket, jutalmakat. Egyébként a tanári mellett másik 2 diplomája is van. 14 év után sem keres annyit, mint én. Ő is nagyon szeret tanítani, de nem csinálnám a helyébe annyi pénzért, amennyit kap.

Szerintem megéri váltani. Amikor leugrasz a boltba, jönnek a számlák, akkor semmire nem mész azzal, hogy szeretsz tanítani.

Persze megértem azokat is, akik olyanok, mint a férjem, mert nemes dolog. Én ilyen "korcs" vagyok, akit megnyugtat, hogy rendesen megfizetik és nem terhelik le munkaidőn túl.

2011. máj. 10. 05:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!