Mennyire nincs megfizetve manapság egy alsó tagozatos tanár (vagyis tanító)?
Régi dédelgetett álmom alsóban tanítani, de az élet sajnos másfelé sodort, diplomát mondjuk rokon területen szereztem (szocped). A dilemmám az, hogy a villamosenergia-iparban dolgozom, egész jól meg vagyok fizetve, szeptembertől technikusi suliba megyek, és ha meglesz a papírom, még jobban fizető helyekkel kecsegtetnek.
De érdemes-e a pénz miatt feladni azt, amire úgy érzem, hogy születtem?
27/N
Nekem is nagy álmom volt a tanítás, egész jó minősítésű diplomát szereztem.
Tanári állást találtam 2 hét alatt.
Részidősnek vettek fel, a nettóm 43000 ft volt, az igazgató a kulcslyukon kukucskált óra alatt.
Utána átmentem másik iskolába, szintén egyszerű volt állást találni. A nettó fizetésem 97000 ft volt. Naponta 10-11 órát dolgoztam, nem is részletezem.
Elmentem máshova dolgozni, ahova a diplomám miatt vettek fel. Magánszektorban találtam állást. Havi keresetem nettó 187 ezer, a munkaidőm nagyon pontosan napi 8 óra, a hétvége szabad, kapok egy csomó juttatást.
Összefoglalva: megérte.
A férjem 14 éve középiskolai tanár, állítólag nagyon jó tanár, kap elismeréseket, jutalmakat. Egyébként a tanári mellett másik 2 diplomája is van. 14 év után sem keres annyit, mint én. Ő is nagyon szeret tanítani, de nem csinálnám a helyébe annyi pénzért, amennyit kap.
Szerintem megéri váltani. Amikor leugrasz a boltba, jönnek a számlák, akkor semmire nem mész azzal, hogy szeretsz tanítani.
Persze megértem azokat is, akik olyanok, mint a férjem, mert nemes dolog. Én ilyen "korcs" vagyok, akit megnyugtat, hogy rendesen megfizetik és nem terhelik le munkaidőn túl.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!