Mi lesz, ha bezárják azt a sok egyetemet? :O
Egyrészt, akik eddig oda járnak, kipenderítik, azaz tanultak, hogy felvegyék őket az egyetemre, erre diploma nélkül kell kezdeniük valamit magukkal.
Másrészt, egy csomó gimnazista, aki épp valamelyik megszűntetendő egyetemre akart volna menni, kénytelen lesz másik egyetem után nézni, és esetleg "kényszerből" olyat kell tanulnia, amit nem szeret, másnak viszont az lett volna minden álma.
Ne stresszeld túl. Persze lesznek, amiből kiszáll az állam. Pl. ezek a Gábor Dénes, Zsigmond Király, Tomori Pál, Kodolányi, meg Heller valami főiskolák, szerinted minek? Megoldják teljesen magánfőiskolaként, ha tudják, pénzt felesleges beleölni.
De ugye nem tervezték meghagyni a győri egyetemet se. Engem inkább ez érdekel, mert ide szeretnék menni, mert győri vagyok. Idén költöttek 8 milliárdot rá, felépítettek egy kétszintes "parkolóházat", megcsinálták a közlekedést körülötte, új híddal, körforgalommal, felhúztak egy vadiúj könyvtárat, meg egy másik épületet, ami nem tudom mi, plusz az Audi is beletolt még egy csomó pénzt, létrehozott egy külön szakok "belső égésű motorok" néven, ami külön az Audinak képzi a mérnököket, stb. Tavaly 3500 volt csak az elsősök száma, asszem olyan 15 000-en vannak összesen az egyetemen. És ennél még sokkal nagyobbak is vannak.
Sok minden így fog maradni, mint most, szerintem csak ezektől a kisebb főiskoláktól vonják meg az állami pénzeket.
köszi a válaszokat!
3.: igazad van abban, hogy nem kell mindenkinek egyetemre mennie, mert pl villanyszerelőkre, asztalosokra is hatalmas szükség van. de én pl. a 0 kézügyességemmel egyiknek se mehetnék, és úgy érzem, van mennem annyi szorgalom, hogy el tudjak végezni egy jó egyetemet.
Ha tényleg vagy olyan szorgalmas, hogy tanulj, akkor fel is fognak venni.
Én megértem az egyetemek bezárását, nem kell mindenkinek a felsőoktatásban tanulnia. Szerintem azok az egyetemek, amiket be akarnak zárni, pótolhatók. Kevés emberről tudok, aki kicsi kora óta arra készült, hogy a Heller Farkason tanuljon... sőt, egyről se tudok. Illetve, akinek van egy kis esze, nem ilyen "bóvli" egyetemekre megy.
Megjegyzés: a SZIE-t én sem értem. A belsőégésű motorok fellegvárának mondják állítólag. Hülyeség bezárni.
Azért ha már annyi pénzt meg munkát beleölt, akkor ahhoz az Audinak is lesz egy-két szava. Meg aztán nem a bezárás az egyetlen lehetőség. Volt az a 12 egyetem, akikkel tartották a megbeszélést, a többit pedig szét is szedhetik karokra (vagy ahogy célszerű), és hozzákapcsolják valamelyik megmaradóhoz. Ezt a bezárást azért emlegetik annyit, hogy botrányt csináljanak.
Azt is nehezen tudom elképzelni, hogy a megszüntetett fősulikból/egyetemekből egyszerűen kirakják az ott tanulókat. Azt egyszerűen nem lehet megcsinálni. Vagy átrakják egy másik iskola ugyanolyan szakjára, vagy hagyják még a meglevő évfolyamokat levizsgázni, de újakat már nem vesznek fel, esetleg felajánlanak nekik valami másik suli más szakját különbözeti vizsgával stb. De csak úgy jogviszonyt megszüntetni nem lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!