2011 Magyar középszintű érettségi. Kinek hogy ment?
A szövegértés viszonylag könnyű volt. Az a jó benne, hogy bogarászós feladat volt. Nem pedig olyan, ahova kell irodalmi tudás is. A szövegalkotást is könnyűnek éreztem, a 4 év során nagyon sok kötelezőt elolvastam, ezért választottam ezt. Írtam négy oldalt, benne 3 irodalmi példával.
Most pedig reménykedem a legjobbakban :)
4 oldalas lett az elemzésem, de nem írtam bele pl azt h hol játszódik és meddig, ez nagy hibának számít?:( Először leírtam a bevezetésbe a novella fogalmát, aztán 1 mondatot Móriczról ehhez összefüggésben.Aztán leírtam a főszereplőt, majd egy másik szereplőt, aztán pedig kiinduló helyzet, bonyodalom, konfliktus, tetőpont, csattanó, majd pedig az elmesélő és a főhősről, ugye ami a kérdés volt(ez fél oldal lett)
Mit gondoltok jó így?
Szerintem nem volt olyan vészes, egy szaktanár által kitöltött megoldásokat néztem meg most a neten, ezek alapján annyira nem lett rossz a szövegértés, persze hibátlan sem, voltak olyan dolgok amin mérgelődtem, hogy nem irtam be pedig tudtam, na sebaj! :)
Szövegalkotásnál a novellaelemzést választottam, nagyjából beleirtam mindent.
Remélem jó lesz :)
Sok sikert mindenkinek holnapra!
Jobb volt, mint amire számítottam. A nem hivatalos megoldás szerint szövegértésből van 37 pontom. Én a novella elemzést választottam, 3 oldal és 1 sor lett xD
Nézzétek meg a megoldásokat:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!