Ha a nyelvizsga miatt nincs még meg a tanári diplomám, attól hivatalosan lehet már tanítani?
igen én is vmi hasonlót olvastam, hallottam, h így annyi a hátrány, hogy talán nem közalkalmazotti státuszban vesznek fel, és nem kell a netto 100-t kifizetni.
Első válaszoló írására átfutottam az oktatási törvényt, de nem igazán találtam semmi idevonatkozó rendelkezést.
Lehet, hogy felvesznek diploma nélkül is, de ha válogathatnak, akkor biztosan olyan embert választanak, akinek van diplomája.
Másrészt mivel neked még nem lesz egyetemi végzettséged, a besorolásnál is annyival lejjebb leszel sorolva.
És persze diploma nélkül nem lehet érettségiztetni.
Az első vagyok. Pedig világosan kiolvasható a 16-17. §-ból. Végzettséget, szakképzettséget az oklevél igazol. A 127. § (10) bek. szerint az utolsó éves hallgató is alkalmazható a tanulmányai végéig, viszont aki már befejezte a tanulmányait, csak nyelvvizsgája nincs, az a két szék között a pad alá esett, mert arra a 127.§ sem vonatkozik.
Az más kérdés, hogy hol mit csinálnak illegálisan.
Érettségiztetni meg annak van joga, akinek tanítani is van. Na most a kormányhivatal buzdítja az elnököket, hogy ellenőrizzék a tanárok oklevelét, és ha egy ilyen ellenőrzésen derül ki, hogy valakinek nincs meg, és ezt az elnök jelenti a kormányhivatalnak, akkor az mindenkinek nagyon ciki, és még egy másik tanárt is hirtelen ki kell jelölni a csoporthoz, aki nem tanította őket, és ez velük is kitolás.
14.45-ös: Ne már! Mi van itt, besúgórendszer? Visszamentünk a történelemben néhány 10 évet?
Férjem is érettségi -elnökösködik, de soha senki sem várta el tőle, hogy diplomákat ellenőrizzen és felsőbb hatóságnak jelentgessen. Ne röhögtesd már ki magadat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!