Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Mi értelme lenne annak, hogy...

Mi értelme lenne annak, hogy 2014-től (tervek szerint) csak az a középiskolás érettségizhessen, aki minimum 50 órát dolgozott önkéntesen?

Figyelt kérdés
Most hallottam a híradóban, igaz, nekem régóta már van érettségim, és nem is tartom soknak az 50 órát, csak az elvét nem értem.
2011. ápr. 18. 19:26
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
51%

Én nagyon örültem volna neki, ha az én időmben is van ilyen.

sokkal egyszerűbb lett volna eldönteni, hogy milyen szakmát tanuljak, ha lett volna lehetőségem 1-2-be jobban belelátni.

nem kell mindennek a rossz oldalát nézni, 50 óra munkába egy gyerek se fog belehalni, akármilyen sz*r munka legyen is az... és aki érettségi előtt, 18 évesen nem fogja fel, hogy vannak kötelezettségei, és ellógja a közmunkát, az igen is számoljon a következményekkel. mégis milyen dolgozó lesz az érettségi után, vagy pár év múlva, aki 50 órát nem bír ki akárhol, ha tudja, hogy kötelező? ha később olyan munkája lesz amit nem szeret (mert örüljön, hogy egyáltalán van) akkor oda se fog bejárni?

2011. ápr. 20. 21:46
 12/22 anonim ***** válasza:
61%
Belehalni nem fog, de lehet, hogy éppen az ott szerzett tapasztalatai miatt válik majd munkakerülővé, mivel kihasználják. Ez olyan, mint a történelemben a robot volt, azt is megcsinálták rosszul, csak a földhasználat jogáért.
2011. ápr. 20. 22:28
 13/22 anonim ***** válasza:
61%

"sokkal egyszerűbb lett volna eldönteni, hogy milyen szakmát tanuljak, ha lett volna lehetőségem 1-2-be jobban belelátni."

Biztos sok közül lehet majd választani...

"mégis milyen dolgozó lesz az érettségi után, vagy pár év múlva, aki 50 órát nem bír ki akárhol, ha tudja, hogy kötelező?"

Semmilyen különös dolgozó nem lesz, ez alapján nem tudod megítélni. Ugyanis alapvető különbség van a kettő között: egy rendes munkáért pénz jár, ez meg kényszermunka, amiért nem.

2011. ápr. 20. 22:29
 14/22 anonim ***** válasza:

Diákokat közvetitó cégnél dolgozom

Rengeteg 16 és 18 közötti diákunk van,akik szó szernt éheznének ha nem lenne melójuk hétvégére,hétköznap délutánra (bár sajnos nincsenek megfizetve,de én is csak dolgozom a cégnek,nincs beleszolásom)

nekik az az 50 óra 2 heti kiesés lesz,vagy ha nyárra tervezik akkor a folyamatos nyári munka elvesztése (a munkák nagy része folyamatos és vállalni kell végig,nem 2 hét szünettel)

mert gondolom az önkéntes munkáért fizu nem jár és nem is helyettesithető olyan munkával amiért jár fizu...

2011. ápr. 20. 22:33
 15/22 anonim ***** válasza:

Lehet az embert munkára kötelezni. Akár segítő munkára is. De nem lehet szeretetre kötelezni, mert nem lehet parancsra szeretni. A végeredmény az lehet, hogy nem fognak önkénteskedni, és az önkéntesek helyét a robotosok veszik át.

Ha emberek, vagy angyalok nyelvén szólok is, szeretet pedig nincs bennem, olyanná lettem, mint a zengő érc, vagy pengő cimbalom.

És ha prófétálni is tudok, ha minden titkot ismerek is, és minden bölcsességnek birtokában vagyok, és teljes hitem van is, úgyhogy hegyeket mozdíthatok el: semmi vagyok.

És ha szétosztom egész vagyonomat, és testem tűzhalálra szánom, szeretet pedig nincs bennem: semmi hasznom abból.

2011. ápr. 20. 22:35
 16/22 anonim ***** válasza:
100%
Érdemes megismerni a fogyatékosok életét, világát, mert bármikor azzá lehet válni. De erre nem a kötelező ingyenmunka a jó módszer. Jó módszer a játék, az utánaolvasás, és az Ability Park, de az sem kötelező alapon.
2011. ápr. 22. 11:04
 17/22 anonim ***** válasza:

"sokkal egyszerűbb lett volna eldönteni, hogy milyen szakmát tanuljak, ha lett volna lehetőségem 1-2-be jobban belelátni."

Aha persze, csak ez marhára nem erről szól...Összesen kétfajta munkalehetőségünk volt, négy helyszínen azt hiszem. Korrepetálás, Idősek otthona. Jó ezt még el is nézném, HA mi választhattunk volna. De nem nem erről szólt, az hogy ki hová került be, az attól függ, hogy ki találkozott előbb az ofővel. Én nem egy hamar találkoztam vele, már nem mehettem oda, ahova akartam. Úgy gondoltam, akkor várok jövőig, majd akkor biztos több hely lesz. De nem engem elKÜLDTEK tanítani, amikor rühellem. Egyszerűen nagyon nehezen tudok magyarázni, mert értem, csak hát a továbbadás... Úgy gondoltam, hogy legalább hamar megleszek vele, de ez sem így van, lassan egy fél éve csinálom és most figyelj, 3(!) órányi munkám sincs!!! Ez az önkéntes munka ráadásul az egyik legrosszabb időpontban van, hiába mi beszéltük meg csak ezt tudtuk találni.

És akkor ehhez képest egyik ismerősöm is nagyjából így áll, de sokáig benn szokott lenni, segít mindenféle infós cuccban, meg fogja kapni az egész leigazolását.

Én meg szoktam segíteni osztálytársaimnak(több kevesebb sikerrel), tényleg önkéntesen, és tényleg sokat. De ezt persze nem írja be a franc se...

És az 50 óra igenis sok. Az én példámból is látható, hogy heti két órát összehozni nagyon nehéz. Vagy nincs rá szükség vagy nincs rá idő (mindkét féltől nézve). Így max heti egy alkalom lehet, általában egy óra, mert azért a korrepetálásra szoruló gyerekek sem mazochisták, hogy többet bevállaljanak, már így is érzem, hogy szenved, hiszen utálja amit csinálunk. Így pedig ahhoz hogy ez meglegyen 2 év kell. És ha beleszámoljuk, hogy 12.ben már nincs idő ilyesmire, akkor elég hihetetlen lesz, hogy nem fognak emiatt kevesebben érettségizni, vagy többet csalni 2014-ben

2011. dec. 30. 22:15
 18/22 anonim ***** válasza:
Előző, nem tudsz cserélni valakivel?
2011. dec. 31. 18:37
 19/22 anonim ***** válasza:

Folytatás: kérd meg azokat az osztálytársaidat, akiknek segítesz, hogy írják be az időt. Ha nem írják be, akkor legközelebb nem segítesz.

Vagy keress egy idős rokont, látogasd meg minden hétvégén, hallgasd végig a meséjét, és írasd be.

2011. dec. 31. 18:40
 20/22 anonim ***** válasza:

Nem az a baj, hogy nem írná be az időt, de ő nem igazolhatja, mert nem fogadnák el(fogalmam sincs miért, de ez senkinek sem jutott eszébe. Már szóltam, de nem kaptamm mégg rá választ)

Ugyanez a helyzet a rokonnal is.

Azért köszi a tanácsokat

2012. jan. 2. 18:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!