Kéttannyelvű angol sulit megjárt emberek mesélnétek? (Lent)
Csak az első évre vagyok kíváncsi,
Milyen volt hogy csak angolt kellett tanulni 1 éven keresztül?
Könnyű volt az első év?
Nem volt rossz csak angolt tanulni, nem is volt nehéz. Én olyan osztályba jártam, ahol nyelvtudás szerint elosztották a tanulókat, kezdőtől haladóig. Én a haladóba kerültem, semmit nem tanultunk egész évben, mert a kezdők akkor kezdtek angolt tanulni és mivel egy szintre kellett hozni a 3 csoportot, sosem értek volna utol minket, ha mi is rendesen tanulunk.
Utólag értelmetlennek vélem a kéttannyelvűt, mert nem sokat építettek a mi tudásunkra az első évben, és utána nehéz volt visszaszokni arra, hogy minden nap 5-6 tárgyból kell tanulni.
Ha jó sulit választasz, akkor biztosan nem lesz ilyen gondod. :)
Attól függ milyen suliba mész. Nálunk is két csoport volt: haladó és kezdő. A haladósoknál több óraszámban tanít a nyelvi lektor, ők megfelelő tempóban haladnak. A kezdősök pedig rohamtempóban, hogy év végére utolérjék a haladósokat.
2. évtől általában kissé lemaradva, a kezdő csoportosok is sikeresen veszik az akadályokat. Amikor én jártam kéttannyelvűbe, akkor 11. évfolyam végére már érezhető volt, hogy a kezdő csoportban van sok diák, akik túlszárnyalják a haladósokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!