Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Mit tegyek ha nem tudok...

Mit tegyek ha nem tudok elmenni az érettségi utáni eredményhirdetésre? SOS!

Figyelt kérdés
Tavaly érettségiztem de ez az idén is kell érettségiznem, szintemelőznöm 1 tantárgyból,mert ez követelmény arra a szakraahová megyek. Tavaly halasztottam mert sajna nem vettek fel. A baj hogy külföldinmunka+tanfolyam miatt nem tudok ott lenni az érettségi záróértekezletén és az eredmények átvételén, mert akkor már nem leszek itthon, és ezért nem akarok hazarepülni. Szerintetek más átveheti a dokumentumot hozzátartozóm, (anyukám)? Vagy ilyen esetben mi a teendő? Nagyon fontos lenne!!
2011. ápr. 13. 14:57
 1/6 anonim ***** válasza:
Semmi sem történik. Elteszek a tanusítványt, mert ugye te azt kapsz. Aztán később átveheted az iskolában, vagy akár anyukád, vagy ha meghatalmazol valakit akkor ő is. Nekem most lesz az 5. érettségi időszakom, egyedül a rendesnél mentem be a záróértekezletre. Mindig csúsznak a záróértekezlettel, nekem erre nincs időm. Beszoktam utána menni suliba aztán igazgatótól elkérem, vagy attól aki pont ott van.
2011. ápr. 13. 15:05
 2/6 A kérdező kommentje:
De ha ezt a dolgot a kormányhivatal rendezi akkor sincs baj vele? Ha az anyukám elküldöm ő átveheti az eredményhirdetésen?
2011. ápr. 13. 15:14
 3/6 anonim ***** válasza:
Tehát nem iskolán keresztül vizsgázol, hanem végül is a régi oktatási minisztérium területi kirendeltségén jelentkeztél érettségire? Elméletileg kapsz egy levelet majd, hogy hol lesz az érettségid, és tudtommal ilyenkor majd ott veheted át. Ami biztos, hogy később is áttudod venni, és nem fog eltűnni! Anyukád is átveheti.
2011. ápr. 13. 15:38
 4/6 anonim ***** válasza:
De anyukádat ne csak elküldd, hanem írjatok meghatalmazást 2 tanúval, különben nem fogják odaadni neki.
2011. ápr. 13. 15:57
 5/6 anonim ***** válasza:
Záróértekezletre te nem is mehetsz, és az első válaszoló sem, mivel ott csak a vizsgabizottság tagjai lehetnek jelen. Az eredményhirdetésen meg jegyzőkönyvezni kell a távolmaradó vizsgázók nevét és az okot, ennyi. Udvariasan el lehet mondani az elnöknek, hogy ezért nem tudsz ott lenni. A tanúsítványodat nyilván nem adják ki szó nélkül az anyukádnak, mivel te nem vagy gyerek és ez nem az általános iskola. Kell írnod egy meghatalmazást a számára két tanúval aláíratva, és jelezni előre az elnöknek, hogy ő fogja átvenni, és akkor megoldható a dolog.
2011. ápr. 13. 23:29
 6/6 anonim válasza:
Arra van lehetőség, hogy postán kiküldjék az érettségi tanúsítványt?
2013. jún. 4. 03:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!