Jövőbeli életpályakérdések, melyik lenne a legjobb? (bőv. Lent)
jövőre érettségizem (5 éves a sulim-szakmás),és nemtudom hogy legyen tovább. imádom a német nyelvet van már emelt nyelvvizsgám is,érdekel a kultúra is,ezért szívesen mennék német tanárnak,ami 5 év egyetem érettségi után..
VAGY
maradnék a suliban szakon,egy év alatt kapnék 3 turizmui szakmát ami jól jönne külföldi munkaként (most nyáron is 3 hónapot leszek külföldön egy szállodában)
VAGY
mivel szeretem a nyelveket gondoltam h kimennék Hollandiába egy évre au-pairnek és tanulnám intenzíven a hollandot (érdekességképpen soha nem tanultam,de a német nyelvtudásommal már megértem őket írásban és szóban is,ill. nagyon érdekel a kultúra,a nyelv,beleszerettem az országba). a hollanddal tudnék tolmács lenni,ami anyagilag lehet nem lenne rossz döntés. fontos h 25 éves korig lehet au-pairkedni
Ti melyik mellett döntenétek? tényleg tanácstalan vagyok,mindegyik irány vonz (a szakmás talán annyira nem,de ha már tanulom 4 éve- akkor 6- akkor legyen haszna. gondoltam egyetem mellett egy gyors tanfolyamra is,ott magyarul tanulnám,de a papír ugyanaz lenne)
várom a tanácsokat :)
Ha szeretnél továbbtanulni, én nem mennék el egy évre au pairnek, pont azért, mert sajnos a mai fiatalok ideje igencsak szorít, ha nem 35 évesen szeretnének családot alapítani. Én is 5 évfolyamos középsuliba, gimibe jártam, majdnem 20 éves voltam, amikor érettségiztem, és éppen most gondoltam bele, hogy ha kitanulom mindazt, amit szeretnék, az legjobb esetben is 6 évembe kerül, aztán majd 26 évesen ott állok egy fillér nélkül, és még mindig nem fogok tudni megállni a lábamon? Én nagyon úgyérzem, hogy "sietnem kell", kilátástalannak tartom a jövőmet, és sajnálom hogy nem fogok túl nagy karriert befutni családalapítás előtt már biztosan. Nyári szüneteket, vagy egy-egy szemesztert is tölthetsz külföldön au pairként, nem olyan elérhetetlen! Néhány vélemény szerint abban az egy évben amúgy is olyan mértékben ki lehet zökkenni a tanulásból, hogy igazából visszaállni baromira nehéz.
A másik két szak közül már neked kell eldöntened, hogy melyikkel szeretnél igazán foglalkozni, nekem a kettő közül egyik sem fekszik, így én értelemszerűen egyiket sem választanám, de gondold végig, hogy melyikkel hol tudnál helyezkedni, melyik tetszene jobban, melyikkel tudnál jobban elhelyezkedni, stb stb. Állíts fel magadban egy "előnyök, hátrányok" listát, és eszerint dönts!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!