Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Ezzel az indokkal ad igazolást...

Ezzel az indokkal ad igazolást a házi orvosom?

Figyelt kérdés

1 hónap múlva érettségi, én meg még sehol sem állok a tanulással. Délelőttönként az iskolában vagyok, délután pedig segítenem kell itthon. Anya, Apa dolgozik, a kisebb testvéreimre pedig nekem kell vigyáznom.. meg hasonló feladatokat ellátnom. Este 8 után van időm tanulni. De a hülye tanárok állandóan anyni házit adnak fel, hogy nem lehet egyszerűen az alap órákra i tanulni és mellé még az érettségire is készülni, próbaérettségiket írni, tételeket kidolgozni...stb. :Sss

Szóval azt mondanám a háziorvosnak, hogy erre a hétre írjon ki suliból, hogy tudjak tanulni. Megértené és adna igazolást szerintetek? :Ss

2011. ápr. 3. 16:22
 1/9 anonim ***** válasza:
Ez orvosfüggő, de az érettségit, meg a nyelvvizsgát általában elfogadják indoknak.
2011. ápr. 3. 16:25
 2/9 anonim ***** válasza:

Ha rendes a doki adna..de én egy dolgot nem értek..

HA egész évben tanultál akkor elvileg csak át kell olvasnod,ismételned kell,hiszen a 4 éves anyagból fogsz érettségizni..Arról nem is beszélve,ha itt lógsz a gyakorin akkor hiába ír ki a doki akkor sem fogsz tanulni..

2011. ápr. 3. 16:25
 3/9 A kérdező kommentje:

Hozzátenném, hogy nem vagyok lógós. Öt napot, ha hiányoztam ebben az évben.. nem többet. Valaki már 200-230 hiányzott óránál jár. A jegyeim is jók, 4-es, 5-ös tanuló vagyok.

A szüleim nem értenék ezt meg, nekik nem tudom elmondani. Nem értik, hogy a suliban már semmi hasznosat nem csinálunk, csak ülünk és bambulunk, mert a tanárok is leszarnak már, csak feladják, hogy 20. oldaltól a 30.-ik tanuljátok meg aztán kész... Szerintem ennek nincs értelme. :/

2011. ápr. 3. 16:30
 4/9 A kérdező kommentje:

Nem lógok itt egész nap.. :) Csak ilyen még nem volt, hogy igazolás kellett volna. Csak akkor adott igazolást az orvos, ha beteg voltam. És nem tudom hogy működik ez az egész.

Hívjam fel vagy menjek oda, hogy ez és ez a helyzet? Mert ugye ott bent ott az asszisztense is. Mit tudok ott mondani? :S

2011. ápr. 3. 16:34
 5/9 anonim ***** válasza:
Ez nem telefontéma. Kérsz egy időpontot,és amikor kapsz elmész a dokihoz.Nem tudom milyen orvosod van,de néha nem árt egy boríték benne egy 5000 forinttal.A borítékot leteszed az asztalára,és elmondod,hogy nemsokára érettségizel,és nagyon fontos lenne,hogy 1 hétig otthon tudj maradni,mert rendesen fel akarsz készülni belőle.Ha a borítékot látja már ki is írt téged..Ha nincs boríték akkor csak reménykedhetsz abban,hogy a dokidnak azon a napon szerencsés napja van,boldog,és teljesíti a kérésedet..Ha rossz napja van akkor nyugodtan mondhatja azt is,hogy nem ír ki,old meg másképp.Ezért is mondjuk,hogy orvos válogatja..(az én dokim a boríték láttán még 2 hétre is kiírna)
2011. ápr. 3. 16:49
 6/9 anonim ***** válasza:
Jézusom, már ott tartunk, hogy egy szaros érettségi miatt le kell fizetni az orvost? Ráadásul 5000 forinttal? Na ne már...
2011. ápr. 3. 17:19
 7/9 anonim ***** válasza:
Az én dokimat nem kellett lefizetni, mindig nagyon rendes volt. Csak bementem elmondtam hogy mi a szitu, és hogy nem kaphatnék e esetleg igazolást. Volt olyan hogy 1 hetet lealkudta három napra, de mindig kaptam. Nem voltam lógós, nem használtam ki a kedvességét, tényleg csak akkor mentem, ha nagyon szükségem volt rá :)
2011. ápr. 3. 18:21
 8/9 anonim ***** válasza:

Az teljesen más, ha jófejségből ad, az ellen nincs is kifogásom.

De hogy lefizetni, az azért elég durva...

2011. ápr. 3. 18:35
 9/9 anonim ***** válasza:
Ha normális a háziorvosod, akkor ezzel az indokkal kiír pár napra, de pénzt ne adj neki. Én nagyon megsértődnék, ha bejönne egy 18 éves taknyos és a kezembe nyomna egy borítékot, hogy írjam ki.
2011. ápr. 3. 19:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!