Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Aki ismeri a bp. Szent László...

Aki ismeri a bp. Szent László gimit leírna pár dolgot?

Figyelt kérdés

1=az iskolában van kosárlabda edzés az kezdő vagy haladó szintről megy és mennyire komoly ilyen versenyekre is mennek vagy nem?és lányoknak is van?

2=kettanos osztályból mennyire használták a nyelvet ugyért vannak akik kiutaztak az olaszba vagy teljesen haszontalan volt megtanulni és inkább angolt kellet volna?

3=a kéttanos oszályba vagy spec angolon lehet 2. idegen nyelvet tanulni?

4= vannak suliszekrények, mindenkinek egy vagy többen osztoznak?

5= sok stilus kevredik pl: emo,plácacicák,lazák,ghót..

6=van gólybál (vagy ahogy ők nevezik) ott ilyen báli ruhákat hordanak vagy egy kicsit egyszerübb annál?

kösszi előre

2011. márc. 25. 22:52
 1/5 anonim ***** válasza:

1. Akik aktuálisan benne vannak a csapatban, azok nyilván haladó szinten vannak, és tudtommal nincs külön "csapat" aszerint, hogy ki milyen szinten áll. Aki kezdő, az idővel majd "belejön" úgymond. Hiszen akik végeznek, azok helyet nyilván kellenek új csapattagok, azok meg általában nem mások, mint a gólyák. Mivel más sportban járnak versenyekre, így bizonyára kosárlabdánál is így van (bár ezt nem tudom biztosan. És igen, lányoknak is van edzés. (Legalábbis amíg én odajártam, volt lány csapat is).

2. kéttannyelvű képzés általában úgy megy, hogy 0. évben szinte csak olasz órák vannak, amellett egyéb "töltelék tárgyak", mint ének, rajz, tesi, magyar, matek, stb...

1. évtől pedig folyamatosan vannak olyan tárgyak, amiket olasz nyelven tanulnak, tehát igen, használják is. Szerveznek persze utazásokat is, tehát több helyen lehet hasznosítani a nyelvet, meg nyilván ez a cél ahhoz, hogy meg is tanulják. A középiskola végére elérik azt a szintet, hogy felsőfokú nyelvvizsgát tehetnek a nyelvből.

3. Olaszon is van 2. nyelv, és spec angolon is. 2. nyelv lehet angol, német, francia, spanyol, lengyel, orosz, latin (ha indul), és azt hiszem mostmár van japán oktatás is.

Ill. spec angolon (ha jól rémlik annak a tagozatnak) 1 évig kötelező a lengyel nyelv tanulása.

4. suliszekrény van, osztályonként 2 db. Tehát kb. 35 embernek 2 szekrény.

5. ezt passz, de nyilván igen. (a mai fiatalokat látva...én sem vagyok olyan nagyon idős) :D

6. van gólyabál, így is hívják,és nem kell báli ruha. Sok buli van, egyik sem olyan, hogy komoly kis- v. nagyestélyi kellene.

Kb. úgy, ahogy mondjuk diszkóba mennél, de ha olyan ruhába mész, mint ahogy hétköznap suliba jársz, az is jó, ahogy te általában jól érzed magad. Lényegében tehát nincsenek "kiöltözős" bulik.

2011. márc. 26. 00:00
 2/5 A kérdező kommentje:
nagyon szépen köszönöm
2011. márc. 26. 01:06
 3/5 anonim ***** válasza:

"5= sok stilus kevredik pl: emo,plácacicák,lazák,ghót.. "

Erre annyit tudnék írni, hogy ne úgy képzeld már el a gimit, mint ahogy az amcsi filmnekben van, mert az úgy egy komplett baromság.

2011. márc. 26. 07:54
 4/5 anonim ***** válasza:

Oda járok olaszra, tehát végülis ismerem eléggé. :D

1 - jó a kosárlabda edzés, rendszeresen járnak versenyekre, lányoknak is van úgy tudom, és szép eredményeket szoktak elérni:)

2 - mivel van második nyelv így ez a kettő teljesen jól kiegészíti egymást, persze nyilván akkor ér a legtöbbet az egész, ha olasz céghez vagy Olaszországba mész dolgozni

3 - mindkettő tagozaton van 2. nyelv, lehet angol, olasz, német, francia, spanyol, orosz vagy latin

4 - ketrecek vannak, egy osztálynak kettő oda lehet betenni egyes cuccokat (tesicucc, kabát, ilyesmi), kulccsal lehet zárni őket

5 - mindenféle stílus van, de főleg alterek, de van azért sok plázacica, goth és tényleg mindenféle:)

6 - a gólyabál az teljesen laza minden osztálynak egy 20 perces műsorban be kell mutatni az osztályát és egy osztály megnyeri de nem kell semmi báli ruhában lenni:)

2011. márc. 26. 13:48
 5/5 anonim ***** válasza:
ja és olasz tagozaton a töri, matek, művtöri (anyanyelvi tanárral), és a föci már nulladikban is részben olaszul megy.:)
2011. márc. 26. 13:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!