Szerintetek mit lehet tenni az iskolai tanórákon történő, egyre gyakoribb agresszió, verekedés ellen? Tanárként hogyan kell megoldanom az ilyen helyzeteket?
Én eddig csak hírből hallottam, hogy egyes diákok mennyire agresszívak már az iskolai tanórákon is, nem is beszélve arról, amikor a tanár ellen irányul mindez.
De mostanában, tanárként szembesültem én is ezzel, személyesen. Például egyszerűen nem lehet rendet tartani tanórán, ahol "olyan" származású és kegyetlenül rossz magaviseletű diákok vannak. Ők szinte le se tojják, hogy mit mond a tanár. Egy rossz szó, vagy akár nézés miatt is egymásnak ugranak órán.
De ha komoly következménye van, akkor ugye a tanárt rángatják, mert ő nem tud rendet tartani.
De könyörgöm, mit tegyen az a tanár? Szóbeli figyelmeztetésre, beírásra, stb. nem változik a helyzet. Akkor álljon fizikailag is a verekedő diákok közé?
Persze ha közéjük állna, és lehúzna egy-egy pofont, akkor meg a tanári pályájának is búcsút inthet.
Tehát mi a teendő ennyire durva helyzetekben? Amikor már tizenévesek verekednek össze, de nagyon durván?
Ja, amikor a vezetőség azt mondja, hogy oldja meg az órán benn lévő tanár...
Ezeken már túl vagyok. Tudod, hiába van elég tennivalójuk, és olyan témában, ami őket érdekli, stb. arra tojnak egy nagyot.
Az osztály 3/4-e bukásra áll a tárgyamból, éppen röpdolgozatra, felelésre, órai munkára kapott egyesek miatt. Őket ez sem hatja meg.
A vezetőségről pedig annyit, hogy tőlük kaptam meg egy hónapja, hogy oldjam meg én ezt az órámon.
A szülőt meg hívhatom...hogy megveressem magam. Ismerem milyenek, tapasztaltam. Tehát nem előítéletből beszélek, hanem ezek a tapasztalataim.
Voltam másik iskolában is, órát látogatni, hát ott sem különbek.
A kérdéseim továbbra is válaszra várnak.
Pedig ha az osztály 3/4-e jön hozzád javítózni a nyáron, akkor :
a, egyesek megemberelik magukat
b, téged kirúgnak.....
mindenképpen megoldódik a helyzeted. Én hisztis vagyok, kisebb probléma miatt is váltottam már sulit. Nem tudom milyen tárgyakat tanítasz és hol, biztos függ attól is nagyon az ember ugráló-képessége, de ha meghunyászkodsz, bekebeleznek!
Tisztelt Uram!
Mielőtt választ tudnék adni Önnek,egy kérdésem lenne.
Netán romák akikre ily módon panaszkodik?
12/f
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!