Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Mennyire vettétek komolyan az...

Mennyire vettétek komolyan az érettségit?

Figyelt kérdés
Aki már túl van rajta: Ki mennyit készült rá, mennyit tanult tanév közben, és mennyit külön (otthon) az érettségi vizsgáira matekból-magyarból-történelemből? Ennek arányában milyenre sikerült???
2011. márc. 22. 16:13
 1/6 anonim ***** válasza:
51%

En vegig 2 es tanulo voltam. De a vizsgara ugy felkeszultem,hogy matek 3 lett, de segitett a padtarsam.

Magyarbol sokat keszultem az 5 os lett. Toribol is sokat az 4 es lett.

2011. márc. 22. 16:18
 2/6 anonim ***** válasza:
51%

Hűűű, kemény 2 napot tanultam rá. Szó szerint. Érettségi előtti nap kezdtem tanulni, aztán másnap kezdődött az érettségi, de csak második napra voltam beosztva.

Év közben masszív 3-as tanuló voltam.

Matek, töri 3-as (töriből mondjuk nagyon szemét volt a tanár). Angol, biosz, magyar 4-es.

2011. márc. 22. 16:23
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Törire elolvastam a könyvből azokat a részeket, amelyek benne vannak a követelményrendszerben.

Matekból megoldottuk órán az összes érettségi feladatsort.

Magyarból néha a tanár íratott szövegértési feladatot meg esszét.

Szóbelire megtanultam a tételeket.

Mindig 4-es, 5-ös tanuló voltam, de nem vittem túlzásba a tanulást. Matekból általában elég volt órán megértenem a feladatokat, magyarból és töriből meg óra előtt átfutni az anyagot. Az igazsághoz hozzátatozik, hogy nem voltak túlzottan szigorú tanáraim.

Matek és magyar 100% lett, töri 93% (mind középszintű).

2011. márc. 22. 17:23
 4/6 anonim ***** válasza:
Nem nagyon. De az előző 12 évben elég komolyan vettem a tanulást.
2011. márc. 22. 22:12
 5/6 anonim ***** válasza:

tavaly érettségiztem

töri: év közben semmit nem tanultam, érettségire is csak 1-2 tételt tudtam, de amit húztam azt akkor láttam először, írásbelivel együtt 4-es lett

magyar: év közben néha-néha tanulgattam, szövegelemzésből és fogalmazásból jó vagyok + szóbelim kitűnő lett, összesítve 4-es lett

angol: se évközben, se érettségire nem tanultam, 5-ös lett

matek: 4 év alatt nem sokat, de érettségire rengeteget tanultam, 4-es lett

választottam(szakmai): év közben is és érettségire is sokat tanultam, 5-ös lett

2011. márc. 29. 23:35
 6/6 anonim válasza:

Én előrehozott érettségit csináltam földrajzból. Izgultam, mert fogalmam sem volt róla, hogy milyen. Egyedül szóbelire tanultam, mert attól mindig is jobban féltem, szerintem el is felejtettem, hogy írásbeli része is van, de az kisujjból kiráztam.

Aztán mikor jött a többi érettségi, akkor már poénnak vettem az egészet. Emelt szintűt csináltam angolból, abból pedig pont azt felejtettem el, hogy szóbeli része is van, pedig utólag utána néztem, és elég komoly témákat is húzhattam volna, amikről meg se tudtam volna szólalni, szóval piszok nagy szerencsém volt, hogy könnyű témát kaptam. Minden érettségim 4, 5-ös lett, egyedül a matek lett 3-as.

2011. márc. 30. 10:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!