Ha nem járt itthon oviba a lányom, mert külföldön éltünk, (ott járt magánoviba, de papír nincs róla), akkor honnan tudok szakértői véleményt szerezni az iskolaérettségről a beiratkozáshoz?
Mindössze 4 hónapot járt óvodába, és már most szeptemberben iskolás lenne?
Ha csak 4 hónapot járt, miért csak annyit? Itthon iskolai előkészítőbe (nagycsoport) kötelező járnia.
De az érdekelne, hogy miért csak összesen 4 hónapot járt óvodába?
Semmi gond, külföldi oviból úgysem kell szerintem a papír. A lányom osztálytársa augusztusban érkezett Magyarországra, szeptember 1-én pedig kezdte az iskolát mert a kora szerint el kellett kezdenie. Pedig egy szót se tudott akkor magyarul.
Amúgy hívd fel a kerületi nevelési tanácsadót, ott végeznek iskolaérettségi vizsgálatot ingyen. Pl. akkor is ha az ovi nem adja ki automatikusan, mert kérdéses hogy iskolaérett-e, vagy a szülő és az ovi mást gondol, akkor is kérhetik. Nekünk is kellett menni a nagyobbal, mert pont határeset és egy évet maradt az oviban. Nekem egyébként nagyon jó velük a tapasztalatom, a lányom utána napokig kérdezgette mikor mehet megint játszani. Az is tetszett, hogy a férfi pszichológus azzal a kisfiúval is férfiasan kezet fogott, aki az anyja ölébe bújt és az ujját szopta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!