Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Mi történik akkor, ha egyik...

Mi történik akkor, ha egyik középiskolába sem vesznek fel, azok közül amiket megjelöltem?

Figyelt kérdés
Valami olyasmiről hallottam, hogy vannak "gyűjtőiskolák".. Mégis hogy megy ez?
2011. márc. 14. 16:53
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Így van, volt egy évfolyamtársam általánosban, aki csak 1 középsulit jelölt be (a város legjobbját), merthogy tuti felveszik, mégsem vették, ezért ment egy szar szakmunkássuliba, az volt az egyik "gyűjtő". Na ez cink.
2011. márc. 14. 17:01
 2/9 anonim ***** válasza:

Nálunk kb. 6 vagy 7 éve megpróbálták úgy intézni az iskolák, hogy a legutolsó helyre mindenki be tudjon jutni és mivel ingyenes volt a jelentkezés, ezért elvárható volt, hogy valaki ne kettőt jelöljön be, hanem mondjuk ötöt, de oda akarjon is menni. :) Egyébként tényleg létezik ilyen, hogy valakit átraknak oda, ahol nincs elég személy. Én nem feltétlen gyűjtősuliról hallottam, hanem mondjuk ha egy osztály indulhat 30 fővel és még csak 27-en vannak, akkor 3 olyan személy odakerül(het), akit nem vettek fel oda, ahova jelentkezett. :S

De általában nem a legjobb iskolák legjobb osztályai indulnak hiánnyal, sőt, a jobb helyeken több ember van, mondjuk 30 főre felvesznek 38-at és az első év végéén kiejtenek 8-at, utána még 10-et és 20 főből már szinte senkit sem tesznek ki. Sajnos a megszorítások miatt erre készülni kell, ameddig nem volt, az én időmben (2005/2006-ban voltam 9.-es) már akkor is ez volt. :(

2011. márc. 14. 18:11
 3/9 anonim ***** válasza:
Vannak ún. kötelező beiskolázási helyek. Ezek olyan középiskolák, akik a hozzájuk tartozó körzetből kötelesek mindenkit felvenni, aki jelentkezik náluk. Akit sehová sem vesznek fel, az ide kerül. A színvonal általában olyan is: lepukkant, színvonaltalan szakmunkásképzőket jelölnek ki erre a célra.
2011. márc. 14. 18:36
 4/9 anonim ***** válasza:
43%

hát gyűjtő iskola van ..oda azok mennek csak akiket nem vesznek fel sehova..

meg szokott olyan lenni h ahol még maradt hely iskola ott küldenek levelet általános iskolákba azoknak akiket nem vették fel sehova és az üres helyekre igényt tarthat és akk oda felveszik.

én baszottul félek h nem veszek fel sehova, pedig hatot bejelöltem és az idéglenes listák szerint egyikbe se vagyok benne.. és kicsit felbasz h a tök hülyéket meg felveszik én meg több mint 4,5-öd átlaggal és 82 pontos felvételivel egyelőre sehova :|

2011. márc. 14. 19:19
 5/9 A kérdező kommentje:

köszönöm a válaszaitokat!! :D

utolsó: hidd el, úgyis felvesznek *-*

2011. márc. 24. 17:50
 6/9 anonim ***** válasza:
0%

szivesen :D

az az "utolsó" vagyok hát remélem.. elméletileg Kalocsán bent vagyok mert beszéltünk bnömmel olyanokkal akik oda jelentkeztek és elötem vannak sorrenden és annyi már tuti kiesik h bent legyek :D

2011. márc. 31. 21:50
 7/9 anonim ***** válasza:
47%
az az "utolsó" vagyok felvettek első helyre. ;D
2011. ápr. 21. 20:30
 8/9 anonim ***** válasza:
69%
Hallod ''utolsó'' maradj már egy kicsit kussban,te ripacs seggdugasz.
2014. jún. 8. 22:38
 9/9 anonim válasza:
75%

Utolso.

A nyakamat teszem ra,hogy ezzel csak sajnáltatni akartad magad,hogy ugysem vesznek fel sehova,/dicsekedni akartal a pontszámaiddal.

4,5os átlaggal meg 82 pontos felveteli el hogy az Istenbe ne vettek volna fel sehova?

Ez a lehetoseg max akkor állhatna fent,ha nagyon eros iskolákat jeloltel volna be.

2017. márc. 10. 22:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!