Jogszerűen járt el a tanárom, amikor beírt két igazolatlan órát a naplóba?
A helyzet a következő: Heti 3,5 testnevelés óránk van, amelyet úgy oldanak meg az órarendben hogy minden hónap második keddjén 6.-7. órában van egy dupla óra.
Azonban az utolsó alkalommal azt mondta a tanárom, hogy korcsolyázni kell mennünk, ahol a korcsolyát saját pénzből kell fizetnünk (300 HUF/alkalom) ám nem 6.-7. órában tartja meg a dupla órát, hanem 14 óra 30-tól, 16 óráig..
Mivel nem mentem el, és igazolást nem vittem másnap, (valamint előre sem jeleztem hogy nem tudok menni) beírta a két igazolatlant..
Véleményem szerint mivel iskolaidőn kívül tartotta az órát, az már fakultatív szabadidős tevékenységnek minősül, valamint felmerül a kérdés hogy mi van ha valakinél nincs 300 HUF korcsolyát bérelni mi a teendő.. (Ezzel nem volt probléma..)
A sulimtól 25 km-re lakom, bejárós vagyok, tehát még ez is a történethez tartozik.
A véleményeket előre is köszönöm!
szerintem meséld el az ofődnek ő tud tenni ennek kapcsán.
amúgy soha senki nem fogja nézni h igazolatlanod volt mármint pár darabot
a több tiz az már durva de ott más gondok is vannak -jegyben-gondolom
Szia!
Szerintem igazad van és a tanárnak is. Lehet olyan programot szervezni a gyerekeknek melyek iskolaidön kivül esnek és költségtéritésesek. Természetesen ha valaki egyéb okokból nem tud részt venni ezeken akkor elöre jelezni kell. Tehát elöre szolnod kellett volna, hogy nem tudsz menni. így a többiek akik mennek elmhetnek 6,7 óráról, neked pedig ott kellett volna maradnod és a tanárral megbeszéltek szerint cselekedned. Pl. másik osztályhoz órára beülni stb. A leirásodból számomra az derül ki, hogy te nem szóltál elöre, elmentél a 6,7 óráról és nem mentél el a különórára.(Azért engedtek el a 6,7 óráról,hogy menj különórára.) Tehát valamiféle büntit azért érdemelsz, még ha nem is helyesled az igazolatlan órát. Természetesen az ilyeneket nem szokták komolyan venni a tanárok. Ugyhogy ha beszélsz az osztályfönökkel, és ő rendes akkor meg fogja érteni a dolgot. Persze nem árt ha jól adod elő miért is nem szóltál előre, hogy nem tudsz elmenni. Bocs, ha hosszúra sikerült.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!