Miért csak ennyi a tanulmányi ösztöndíj (SZTE)?
Az SZTE-BTK elsőéves, mesterképzésben (Msc) résztvevő hallgatója vagyok, az őszi félév során a kreditindexem (ami alapján az ösztöndíjat számítják) kereken 5 egész lett.
Erre az átlagra kapok most 12400 forintot, ami egyszerűen röhejes.
Csak összehasonlításképp: amikor még alapképzésen voltam, s 5,2 lett az átlagom, 23500 forintot kaptam, de még amikor "csak" 4,4 volt az átlagom anno, akkor is kaptam 16000 forintot.
Ti mennyit kaptok (hanyas átlagért)? Írhatnak olyanok is, akik nem az SZTE-n tanulnak.
Nálunk BSc-n szintén magasabbak az ösztöndíjak, mint MSc-n.
Úgy tudom, MSc-n általában jobban teljesítenek a hallgatók, ezért a színvonal is magasabb, így nyilván a magas ösztöndíjért még magasabb átlag kel...
"Utolsó: De most a max összeget is levitték. Eddig minden szakon 40 ezer volt a max, most meg 23."
Nálunk van olyan, aki 24-et kap.
Jah egyébként éppen most nézegetem az ösztöndíjtáblázatot.
Kicsit érdekes a rendszer, mert most úgy néz ki, minden szakon ugyanannyi a max. Ami azért poén, mert ahol van pár ember, ott elég érdekes átlagokra lehet pénzt kapni.
A kedvencem: 0,04-es átlag 23400 forint. Ez mi a büdös g*ci már elnézés a szóhasználatért?
Holnap lesz elvileg tájékoztató erről, mert elég nagy volt a felháborodás (legalábbis nekünk orvosi karon lesz).
Kíváncsi vagyok mivel mossák ki magukat a szarból.
tegnap 19:11
Kislányom, én nehéz fizikai munkával megkerestem magamnak az egyetemhez szükséges pénzt. Valószínűleg az én adómból kapod a semmire az ösztöndíjat amit elkocsmázol, szóval a helyedben csöndben maradnék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!