2 emelt szintű érettségi mellett már nem kaphatok pontot nyelvvizsgáért?
na, itt most 2 dolgot nem értek
először is, az utolsó hozzászólót...h értetted azt, h ez csak akkor igaz, ha mindkét emelt szintűje 100%-os lesz?
a pluszpontot megkapja, ha megvan az érettségi eredménye 33% (ebben nem vagyok teljesen biztos, de én így tudom)
a másik dolog pedig...kérdező! miért mész 2 emelt szintű érettségire, ha a nyelvvizsgával (28), a versenyeredménnyel (20) és egy emelt szintűvel (40) már meglenne a maximális 80 pontod?
Csak akkor van ez, ha mind a két tárgyad felvételi követelmény az adott egyetemen.
Pl nálunk matek és biológia v. kémia v fizika v informatika v szakmai tárgy voltak a felvételi tárgyak.
Ha nekem van egy biosz meg egy töri emelt szintem + egy nyelvvizsgám, akkor nekem csak a biológiát fogják nézni + a nyelvet, tehát az 40+28 pont.
Ha humán irányba mész akkor töri + nyelvvizsga. Remélem értetted mire gondoltam, szóval, ha nem felvételi tárgy nem fogják beszámítani.
szia! mi éépen ma kaptunk a suliban értesitöt ezekröl a dolgokro.A maximálisan magaddal vihetö pontok száma :100.
Egyes egyetemeken kötelezö lesz a 2 emeltszintü érettségi 2 oda fontosnak itélt tárgybol.Pl orvosin 1 emeltszintü biosz plusz kémia vagy fizika emeltszintü.Tehát 40,40 pontot kapsz a két em.ér.re,igy otomatice 20 pont marad a nyelvvizsgára.Az emeltszintüre megkapod a 40 pontot mint plusz pont, még akkor is ha 30%ost irtál.De persze nem mindenhova kell a kétem.érettségi.Ennek értelmében azt a többletpontodat a tan.versenyböl igy nem tudnád felhasználni,csak ha olyan helyet választasz ahol nincs 2 emeltszintü. Remélem segitettem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!