Ha 3 emelt szintű érettségit teszek, akkor mindháromra megkapom a plussz pontot?
Nem. Két ok miatt is: egyrészt összesen 80 pluszpontot szerezhetsz, és egy emelt szintű 40 pontot ér.
Másrészt az emelt szintű érettségiért járó pluszpont csak akkor számít, ha az felvételi tárgy az egyetemre, ebből számolják a pontjaidat. Mivel ilyenből mindig kettő van (vagyis kettőt kell kiválasztani), tehát három elvileg sem lehetséges.
Mondjuk ha olyan helyre mész, ahol matek-angol a két tantárgy, senkit se fog érdekelni, hogy töriből emelt szintűt tettél-e. De pontban meg úgyse számítana, úgyhogy mindegy, mivel 2 emelt szintűvel (felvételi tantárgyból) megszerzed a maximálisan megszerezhető pluszpontokat.
Ennek mi értelme ?
Hova akarsz továbbmenni? Egy emelt bőven elég, és egy nyelvvizsga is.
Sokat érsz ezzel, ha írsz 3db 50-60%-os emeltet, vagy annyit sem, ahelyett, hogy írnál egy 80%-osat, és egy 90% feletti közepet...
Én is 3-at tettem, pedig csak egy kellett. Egyet még 9.-ben, osztályozóvizsgával, hogy legyen angol középfokúm. Aztán 12.-ben meg letettem franciából, ami kellett, és magyarból, amiből nem ártott a pluszpont.
Lehet, hogy a kérdezőnek sem kell az angol emelt pl., de nem árt, ha kap egy nyelvvizsgapapírt...
De igen, kettőt beszámítanak, de csak akkor, ha az a kettő felvételi tárgy az adott szakon :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!