Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Ha 3 emelt szintű érettségit...

Ha 3 emelt szintű érettségit teszek, akkor mindháromra megkapom a plussz pontot?

Figyelt kérdés
Tavaly érettségiztem, akkor mindenből csak középszinten, most ötödéven tanulok tovább az iskolámban és van lehetőség emeltet tenni. 3 tárgyból (matek, történelem, angol) adtam be Emelt szintem valószínűleg mindegyik sikerülni fog. Pontban vajon 3x annyit kapok, mintha csak egyből tennék emelt szintűt?
2011. febr. 26. 01:13
 1/5 anonim ***** válasza:

Nem. Két ok miatt is: egyrészt összesen 80 pluszpontot szerezhetsz, és egy emelt szintű 40 pontot ér.

Másrészt az emelt szintű érettségiért járó pluszpont csak akkor számít, ha az felvételi tárgy az egyetemre, ebből számolják a pontjaidat. Mivel ilyenből mindig kettő van (vagyis kettőt kell kiválasztani), tehát három elvileg sem lehetséges.

Mondjuk ha olyan helyre mész, ahol matek-angol a két tantárgy, senkit se fog érdekelni, hogy töriből emelt szintűt tettél-e. De pontban meg úgyse számítana, úgyhogy mindegy, mivel 2 emelt szintűvel (felvételi tantárgyból) megszerzed a maximálisan megszerezhető pluszpontokat.

2011. febr. 26. 01:21
 2/5 A kérdező kommentje:
köszi! és ha megvan a 2 emelt, akkor már mindegy, hogy van -e nyelvvizsgám, mert úgysem kaphatok többet 80-nál?
2011. febr. 26. 01:54
 3/5 anonim ***** válasza:
így van
2011. febr. 26. 07:31
 4/5 anonim ***** válasza:

Ennek mi értelme ?

Hova akarsz továbbmenni? Egy emelt bőven elég, és egy nyelvvizsga is.

Sokat érsz ezzel, ha írsz 3db 50-60%-os emeltet, vagy annyit sem, ahelyett, hogy írnál egy 80%-osat, és egy 90% feletti közepet...

2011. febr. 26. 11:15
 5/5 anonim ***** válasza:

Én is 3-at tettem, pedig csak egy kellett. Egyet még 9.-ben, osztályozóvizsgával, hogy legyen angol középfokúm. Aztán 12.-ben meg letettem franciából, ami kellett, és magyarból, amiből nem ártott a pluszpont.

Lehet, hogy a kérdezőnek sem kell az angol emelt pl., de nem árt, ha kap egy nyelvvizsgapapírt...

De igen, kettőt beszámítanak, de csak akkor, ha az a kettő felvételi tárgy az adott szakon :)

2011. febr. 26. 15:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!