A te iskoládban milyen erős a politizálás? Ért emiatt diszkrimináció? Volt olyan hogy egy bizonyos "propagandáért" meg is dicsérnek, a másikon kiakadnak?
Milyen tapasztalataid vannak?
Tanárok órán tesznek-e utalásokat valamilyen formában is a politikáról/politikai nézeteikről?
Irredentizmus, xenofóbia, rasszizmus megnyilvánulása tanároktól, vezetőségtől?
Mennyire fényezi magát az iskolád; újságcikkben, kiadványban, beiskolázási tájékoztatóban; nem az oktatás színvonalát nézve; hanem erkölcsileg (pl példamutató segítőkész tanárok, tisztesség, egyenlő esélyek, diákközpontúság?
(pontos iskolát nem muszáj írnotok, de egy iskolatípus jó lenne pl gimnázium, szakközép)
Gimi.
Abszolút politikamentes, eddig semmi ilyesmit nem tapasztaltam. Még társadalomismeret- vagy történelemórán sem, ahol pedig akár még helye is lehetett volna.
Fényezés az van, néhol van alapja, néhol nem nagyon...
Akkor én ellenpélda vagyok.
Középsuliban a tanárok fele fideszes másik fele mszp-s volt. Megosztott volt a tanári kar is, és az igazgatói szint is. Lényegében a két csoport "rivalizált" egymással, ha az egyik kitalált valamit biztos keresztbe tett a másik. Ebből mi nagyon sokat nem éreztünk meg, inkább 1-1 tanár mesélt róla. Viszont az irpdalom tanárom echte mszp-s volt ő állandóan politizált! Még éretségimen is :D Kihúztam a retorika tételt, elmondtam, beszéltem a szónokokról. Rákérdezett hogy mondjak példát. Mondtam Petőfit, megindokoltam miért. Utána: rendben és akkor most egy nagyon jó szónokot a mai politiksok közül aki jól tudja befolyásolni az embereket??? Szívem szerint a Gyurcsótányt mondtam volna, de tudtam hogy az Orbán az elvárása... Mondtam neki. Olyan önelégült arcot... :D Az érettségi elnök meg csak kuncogott...
A trsadalomismeret tanárom meg fideszes volt, ő is elég sokat politizált, ráadásul kínosnak is érezte, mert mindig rákérdezett ugye nem zavar minket a politikai eszmefuttatása?? :D
Egyetemen is van egy tanár, aki visszakívánja a régi rendszert, állandóan Lenint, Marxot emlegeti, hogy az ő tanai, meg milyen felfedezéseik, megállapításaik voltak...
Másik tanárom meg fideszes ez előző kormányt szidja mindig, az elhibázott döntéseikkel, meg vasútvonal bezárásokat... :D De őt így szeretjük.
Általános iskola.
Valahogy ez mindig jelen volt,de inkább rejtetten.Vagy inkább csak arról van szó,hogy a diákokat nem keverik bele.Az igazgatónőnk MSZP-s és ezt elvárja az összes tanártól...volt egy remek tanárnőnk,de kirúgták miután kiderült,hogy a másik oldallal szimpatizál.Persze kerestek valami mondvacsinált indokot,de így utólag mégis kitudódott...enyhén felháborító,de nem lehetne "rábizonyítani."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!