Miért utálja a mai magyar fiatalság a kémiát?
Szerintem egész egyszerűen azért mert kikopnak az oktatásból a lelkes tanárok akik nem munkának hanem hivatásnak tekintették az oktatást.
Emellé tásrul az hogy fűtésre sincsen pénz, nemhogy alapanyagokra a kísérletekhez. Tehát a gyerekek nem látnak kísérletet sem. A kémia pedig kimondottan az a tárgy amit nem elég bemagolni hanem látni is kell. Ez nem templom hogy hinni kell, nem elég elhinni, hogy a két reakció eredménye xy lesz, hanem látni kell hogyan zajlik le.
A tanár enm motivált, a gyerekek meg jóval idiótábbak a korábbiakhoz képest. Nincs fegyelem, csend, a tanár fele energiája a fegyelmezésre megy el. Hosszú ügy ez (is)...
Én vizuális típus vagyok, és nálunk általánosban nem szemléltettek sajnos, meg a tanár sem tudott magyarázni. Középiskolában 4-es voltam kémiából.
Sok függ a tanártól is.
most akkor kivétel leszek mert nagyon szeretem a kémiát, mi sem csináltunk ám kísérleteket, se áltsuliba, se gimibe, sőt általánosban még jobb volt.
annyira hülye oszttársaim vannak gimnáziumba hogy sírnom kell ha rájuk gondolok -.-"
a legfőbb probléma hogy a kémia egy természettudományos tantárgy és tök hétköznapi dolgokat megpróbálja elméletileg megtanítani, na most , a 13-14 éves korosztály nagyrészét hótul nem érdekli hogy protonszám, meg hogy a királyvíz az micsoda és mit tud.. szóval csak nagyon kevés embernél lehet fenntartani az érdeklődést, nekik való a kémia-biosz tagozat, és rohadtul megbántam hogy nem azt jelöltem meg mert most ezen vagyok kiakadva mert látom a sok vegyészmérnököt, többsége nagyon jól él a pénzével, mert most ilyeneket keresnek
Azért, mert általában rosszul tanítják. Nehéz tantárgy, de meg lehet benne találni a szépséget ha jól tanítják.
Én abból fogok érettségizni, de nem szeretem igazán. A számolásokat nagyon rosszul tanítják nekünk, semmit nem értünk az egészből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!