Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Kaphatok-e tanulmányi ösztöndí...

Kaphatok-e tanulmányi ösztöndíjat?

Figyelt kérdés
Előző félévben passzív féléven voltam, úgyhogy most nem tudtam felvenni azokat a tárgyakat, amiket szeptemberben kellett volna, csak azokat, amiket még nem csináltam meg és fel tudtam venni. Vajon így is kaphatok szeptembertől ösztöndíjat? A szabályzat szerint: "A rendszer lényege, hogy csak az egymással ténylegesen összehasonlítható teljesítményű hallgatókat sorolják egy kategóriába, és az így létrejött csoportok nem használják fel egymás állami támogatását." De mivel egyedül én teljesítem így a félévet (mindenki másnak sokkal több tárgya van), így szerintem kétséges, hogy össze lehet-e hasonlítani a többiekkel. Vélemények, tapasztalatok?
2011. febr. 8. 13:34
 1/6 anonim ***** válasza:
Melyik suliba jársz?Mert a legtöbb fősulinál nem egyezik meg az ösztöndíj szabályzata.
2011. febr. 8. 19:00
 2/6 anonim ***** válasza:

Nálunk (BME-VBK) pl. egy csoportnak egy szak hallgatói számítanak, függetlenül attól, mit, hogyan és mikor vettek fel.

Ellenben az ösztöndíjindex nagyon is számít, tehát ha nem veszel fel legalább 28-30 kreditnyi (vagy a ti tanterveteknek megfelelő számú kreditnyi) tárgyat, akkor nem valószínű, hogy jó átlagod lesz, vagyis nem lesz ösztöndíjad.

2011. febr. 8. 20:17
 3/6 A kérdező kommentje:
Jah, csak a lényeg maradt ki. A DE-IK-ra járok.
2011. febr. 8. 21:16
 4/6 anonim ***** válasza:
Értem Debrecenben ez úgy megy, hogy a tantárgy kreditjeit összeszorozzák a kapott érdemjeggyel és ezt elosztod a teljesített kreditek összegével tehát pl: van két tárgy egy 5 kredites 5-öst kaptál meg egy 2 kredites 4-est kaptál akkor az: 5*5+2*4 azaz 25+8=33 ezt beosztod 7-tel (kredit összeg) kapsz 4,71-et ez lesz az ösztöndíjindexed más néven súlyozott tanulmányi átlag ami a félévi teljesítményedet adja meg.Amiből megbuktál az nem számít amit nem tudtál felvenni nem számít érthető hisz az a lényeg, hogy milyen az teljesített tárgyaknál a teljesítményed.Aztán besorolnak 4 sávba és kapod a díj-at.( [link] - de ah. látom már olvastad. Asszem 15 kredit feltétlen kell, de ha tévedek akk 20 kredit a többi nem számít. Én ennyit tudok én más suliba járok, de vannak debreceni ismijeim ők mesélték ezeket.Remélem segítettem ezzel neked.
2011. febr. 9. 19:32
 5/6 A kérdező kommentje:
Na utána olvastam még, és 20 kredit kell. Még jó, hogy szóltál, mert eddig csak 16 kredit volt felvéve nekem. A másik, hogy az is beleszámít, hogy az ösztöndíjindex nevezőjében az összes vállalt kredited benne van, tehát ha valamit nem teljesítesz, akkor értelemszerűen az még inkább levonja az átlagot, akkor is, ha egyébként 4-es vagy 5-ösöd van.
2011. febr. 10. 08:58
 6/6 anonim ***** válasza:
Értem.Látod ezt mondtam pont, hogy minden suliban más, mert nálunk a nem teljesítettet nem számítják bele.Sok sikert hozzá!:)
2011. febr. 10. 09:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!