Felsőfokú OKJ-s web programozó szakképzésnek érdemes
nekikezdeni? Meg lehet élni belőle?
Figyelt kérdés
A szerezhető végzettség megnevezése:
Web-programozó (OKJ 55 481 04 0000 00 00)
---
xHTML+CSS+JS+PHP+SQL haladó szinten megy, OOP/Design Patterns kb. kezdő-haladó szinten.
Referenciám van, csak egyelőre elég kevés (2db).
Szeretem ezt csinálni, hobbiként is űzöm.
2011. febr. 7. 20:30
1/5 anonim válasza:
Helló! Én tavaly végeztem el ezt a szakot Pécsen a Pollackon. Jelenleg Budapesten dolgozok, mint webprogramozó-grafikus. Egész jól keresek vele, de sok csoporttársamnak sajna nincs munkája, vagy ha dolgozik, akkor nem ebben a szakmában. Csak akkor van értelme ennek a képzésnek, ha önmagadat is képzed, mivel a suli csak egy "alapot" ad hozzá, a munkához továbbá kell az, hogy jó legyél abban amit csinálsz, mert nagy a verseny egy-egy munkáért! Sok sikert!
2011. febr. 7. 20:39
2/5 A kérdező kommentje:
Szia, köszi a választ!
A webprogramozó, és a webdesigner nem két külön szakma? Vagy te mindkettőt csinálod? Gondolom, akkor valami nem túl nagy cégnél lehetsz, ill. nem kell különösebben egzotikus oldalakat gyártanod, mint pl. ezek?
Én egy ilyen grafikát saját kútfőből nem tudnék megtervezni, nem vagyok ahhoz elég kreatív.
Szabad tudni, konkrétan mit csinálsz? Csak alap HTML/CSS/JS/PHP ügyködés, esetleg C/C++, szerver/kliens oldal, Linux/Windows, frameworkök?
2011. febr. 7. 21:14
3/5 anonim válasza:
A webprogramozó szakon nekem volt egy olyan tantárgyam hogy webdesign. A cégnél én alap HTML/CSS/JS - et csinálok+ grafikai feladatokat illustratorban, indesignban, photoshopban, coreldraw-ban. egy grafikai stúdióban dolgozom, webgrfikai részlegen, ezenkívül van még programozó részleg(PHP, MYSQL, stb), és tisztán DTP részleg(kiadványszerkesztés, logó, arculat)
2011. febr. 7. 21:21
4/5 A kérdező kommentje:
Köszi.
Mások tapasztalataira is kiváncsi volnék.
2011. febr. 8. 15:29
5/5 anonim válasza:
Én jövőre vágok bele, bizakodóan. Igaz, hogy nem főiskolán, hanem alapítványi középiskolában indul, de egyetemről járnak tanárok oktatni. Igaziból tudom, hogy itt az önképzés a legfontosabb, és az a két év suli addig segít, hogy még jobban elmerüljek benne, idő szempontjából is míg itthon vagyok. Egy pesti barátom jelenleg ebből él, neki egy rendszerinformatikus OKJ-je van, de szabadidejében magától tanult meg programozni, nagyon szorgalmas. Vannak referenciái, és váltogatja a munkahelyeit.... Még csak 24.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!