Magyar-földrajz vagy földrajz-magyar? Melyik tárgy legyen az alapszak és melyik a minor?
Én magyar szakos vagyok (igaz, angol minorral), a szobatársam pedig matek szakos földrajz minorral.
És ő sokat panaszkodik arra, hogy ugye a minor az néhány tárgy, a főszakosok sokkal többet tanulnak. És a minorokon általában kispórolják a gyakorlatokat, csak előadások vannak, a vizsgákon viszont ugyanúgy számon kérik rajtuk, mint a főszakosokon, nincs kivételezés.
Szobatársam mesélte, hogy pl. van ásványfelismerés a vizsgán, ezt a főszakosok a gyakorlatok révén jobban tudják teljesíteni, de a minoros, aki sose látott gyakorlatot, és csak könyvekre támaszkodhat, hát hátrányban van...
Ezzel szemben a magyarról annyit tudok elmondani, hogy egyáltalán nem ekkora hátrány ha valaki nem jár gyakorlatra, mert ott is sokszor csak elméletet veszünk meg olvasunk.
Így én azt javaslom, hogy a földrajz legyen az alapszak, a magyar meg a minor, mert előbbihez fontos, hogy gyakorlatod is legyen, míg az utóbbi túlélhetőbb csupán előadások által.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!