Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Mire való az ösztöndíjindex...

Mire való az ösztöndíjindex tulajdonképpen?

Figyelt kérdés
Olvasgatom itt a kommenteket és azt írják az ösztöndíj tanulmányi átlag alapján jár.Akkor minek kell az ösztöndíjindex?NYF-en ez hogy megy?
2011. febr. 1. 22:19
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
34%
Miből áll elolvasni a főiskolád Tanulmányi Szabályzatát? Ez mindenhol más. Az ösztöndíjat tanulmányi átlag alapján számítják ki, de tanulmányi átlagból rengeteg van (pl. korrigált index stb.)
2011. febr. 1. 22:31
 2/15 anonim ***** válasza:
100%

Az ösztöndíjindex az egyetemi átlagod. Az a lényege, hogy az ösztöndíjindexnél a tárgyakat súlyozzák nehézségük alapján mert a tárgyhoz tartozó kreditértékkel megszorozzák a kapott jegyet.

Így kiszűrik azt, hogy egy könnyű, kisujjból kirázós 2 kredites tárgyból kapott 5-ös ugyanannyit érjen mint egy vértizzadós 5 kredites tárgyból kapott 5-ös.

A sima matematikai átlagnál a könnyű és a nehéz tárgyból kapott 5-ös ugyanannyit érne.

2011. febr. 1. 22:32
 3/15 A kérdező kommentje:

Első válaszoló hidd el elolvasnám én ha be is jönne.:D

[link] - ez lenne a tanulmányi tájékoztató.Nyomd meg a belépés gombot és lásd, hogy nme müködik.Év elején kaptam CD-t de ht azt meg nem olvassa semmi...Érdekes iskola ez.

Második válaszoló.Értem a kíszámítási módját értettem eddigis, de köszi, hogy elmagyaráztad azért.:) A kérdésem az lenne, hogy akkor az ösztöndíjindex-et nézzem ösztöndíjnál szerinted?:)

2011. febr. 1. 22:36
 4/15 anonim ***** válasza:
48%
Igen az ösztöndíjindexet kell nézni az ösztöndíjnál......................
2011. febr. 1. 22:41
 5/15 A kérdező kommentje:
Oké köszi. Bocs csak itt gyakorin össze-vissza irkálnak mindenfélét.
2011. febr. 1. 22:42
 6/15 anonim ***** válasza:
100%

Tanulmányi átlagból sokféle van. Van sima átlag, kreditindex, korrigált kreditindex meg mittudomén. Az ösztöndíjindex ezek közül az, amelyik alapján az ösztöndíjat elosztják.

Legalábbis nekem ez a logikus.

Nálunk pl a korrigált kreditindex alapján számolnak ösztöndíjat, de első évben még sima számtani átlag alapján számolták...

2011. febr. 2. 00:12
 7/15 A kérdező kommentje:
Értem köszi a választ.Így már megkérdeztem több embert is nállunk ösztöndíjindex érvényes.Illetve akkor 30 kredit teljesítése szükséges.De erre olyat is mondtak h nem szükséges 30 kredit.Ezt nem értem esetleg erről tudsz vmit?
2011. febr. 2. 00:28
 8/15 anonim ***** válasza:

Figyi.

Továbbra is ajánlom, hogy a SAJÁT egyetemed TVSZ-ét tessék átböngészni.

Mi itt a GYK.hu-n honnan tudhatnánk, hogy a te egyetemeden hogyan van???

Én elmondhatom, hogy az én egyetememen hogy van de azzal csak félrevezetlek... Nem hiszem el hogy nálatok nincsen TVSZ nincsen HÖK nincsen egy felsőbbéves akitől tudnál kérdezni...

2011. febr. 2. 00:31
 9/15 A kérdező kommentje:
Csak érdeklődők. Mégegyszer mondom, hogy nem jön be az oldal....Nállunk az ügyintézés színvonala se a legjobb.Elvileg akinek nincs meg egy tantárgy nem vehetne fel és mégis fel lehet.Akinek meg van minden az meg nem tudott felvenni tantárgyakat.A legtöbb embernek elszámolták az átlagot....És még TO-n se lehetett elérni az űgyintézőt, mert vagy nem volt bennt vagy a telefonján foglaltot jelzett.Ilyen ez, ne hidd azt, hogy GYK-ra járok mindent megkérdezni...és ígyis köszönöm a válaszokat!Tudom, hogy nem egy oktatási intézményben járunk és csak érdeklődők ugyanis mint ah. írtam nem lehet infókat találni és embereket se lehet elérni...
2011. febr. 2. 00:37
 10/15 A kérdező kommentje:
Időközben kaptam egy linket ahonnan el lehet érni, de NINCS SEMMI INFÓ ezzel kapcsban...Köztársaságiról ír, bursáról, meg vmi sportteljesítményért járó...:/nincs semmi infó.
2011. febr. 2. 00:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!