Mire való az ösztöndíjindex tulajdonképpen?
Az ösztöndíjindex az egyetemi átlagod. Az a lényege, hogy az ösztöndíjindexnél a tárgyakat súlyozzák nehézségük alapján mert a tárgyhoz tartozó kreditértékkel megszorozzák a kapott jegyet.
Így kiszűrik azt, hogy egy könnyű, kisujjból kirázós 2 kredites tárgyból kapott 5-ös ugyanannyit érjen mint egy vértizzadós 5 kredites tárgyból kapott 5-ös.
A sima matematikai átlagnál a könnyű és a nehéz tárgyból kapott 5-ös ugyanannyit érne.
Első válaszoló hidd el elolvasnám én ha be is jönne.:D
[link] - ez lenne a tanulmányi tájékoztató.Nyomd meg a belépés gombot és lásd, hogy nme müködik.Év elején kaptam CD-t de ht azt meg nem olvassa semmi...Érdekes iskola ez.
Második válaszoló.Értem a kíszámítási módját értettem eddigis, de köszi, hogy elmagyaráztad azért.:) A kérdésem az lenne, hogy akkor az ösztöndíjindex-et nézzem ösztöndíjnál szerinted?:)
Tanulmányi átlagból sokféle van. Van sima átlag, kreditindex, korrigált kreditindex meg mittudomén. Az ösztöndíjindex ezek közül az, amelyik alapján az ösztöndíjat elosztják.
Legalábbis nekem ez a logikus.
Nálunk pl a korrigált kreditindex alapján számolnak ösztöndíjat, de első évben még sima számtani átlag alapján számolták...
Figyi.
Továbbra is ajánlom, hogy a SAJÁT egyetemed TVSZ-ét tessék átböngészni.
Mi itt a GYK.hu-n honnan tudhatnánk, hogy a te egyetemeden hogyan van???
Én elmondhatom, hogy az én egyetememen hogy van de azzal csak félrevezetlek... Nem hiszem el hogy nálatok nincsen TVSZ nincsen HÖK nincsen egy felsőbbéves akitől tudnál kérdezni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!