MEnnyivel más a Bolognai képzésen a tananyag, mint a régi, hagyományos képzésen?
Szia!
Bár még csak első félévet tudtam le a Bologna rendszerben, de letöltöttem a korábbi rendszer képzési szerkezetét, akkor a szakot Gazdálkodási szaknak nevezték és volt egy szakirányod és egy mellékszakirányod, a tárgyakat általában hosszabban és részletesebben tanultad (ami anno analízis, valószínűségszámítás néven 2 félévig futott, ma ez a gazdasági matematika 1, meg a mikroökonómia is ilyen, az anno 2 féléves volt, most 1, meg néhány tárgynak megváltozott - lehet hogy csak az én egyetemen - a képzésben ajánlott, vagy kötelező ideje: például a vállalati gazdaságtan anno csak 3.-ban tanulták, ma már 1. féléves tárgy. Valamit a Bologna rendszerben nem buksz meg elvileg félévre, mint a hagyományosban, így nem igazán gond, ha nem teljesítesz egy tárgyat, csak a ráépülőt nem tudod felvenni. Nálunk vannak olyan tárgyak, amihez egy másik tárgy aláírása a feltétel, ennek ellenére én az összes tárgyamat megcsináltam, nem erre akarlak ösztönözni.
Azt is mondta az egyik tanárunk, hogy addig nem tudnak elég embert felvenni, akik a megkezdett, de be nem fejezett diplomájukat kézhez nem kapják, vagy ki nem lépnek az egyetemről, így akár más elől is elveheti az ember a helyet sajnos. :(
Remélem valamit azért kihámozol a "Hülyeségeimből" :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!