Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » MEnnyivel más a Bolognai...

MEnnyivel más a Bolognai képzésen a tananyag, mint a régi, hagyományos képzésen?

Figyelt kérdés
BGF-en hagyományost kezdtem,de a váltás miatt nem tudtam befejezni, ezért jövőre megpróbálkozom a bolognaival.Át akartam jelentkezni másik suliba,de valaki azt mondja h. a bolognai könyebb,meg sok az egyszerű tárgy amit csak a kreditek miatt tesznek be.Bár nem tudum ez suli függő,de sok olyan ismerőst hallottam,akik átmentek másik fősulira(már bolognai képzésre),náluk szinte elég ha csak vizsga elött elolvasság, vagy pár órát tanulnak rá és tök jó jegyet kapnak,miközben annó a hagyományos képzésben(itt a BGF-en), tök sokat tanultak és így is sok bukásuk volt.Nem ismerem ezt a rendszert és félek h. így is sokat fogok vele szenvedni(bár beszámítanak pár tárgyat),de félek h. ami eddig nehezen ment az az új rendszerben sem fog könnyebben menni,max másik suliban(de azt nem nagyon szeretném,mert a munkám miatt ezt a sulit jobban értékelik)
2011. jan. 28. 12:29
 1/2 anonim ***** válasza:

Szia!

Bár még csak első félévet tudtam le a Bologna rendszerben, de letöltöttem a korábbi rendszer képzési szerkezetét, akkor a szakot Gazdálkodási szaknak nevezték és volt egy szakirányod és egy mellékszakirányod, a tárgyakat általában hosszabban és részletesebben tanultad (ami anno analízis, valószínűségszámítás néven 2 félévig futott, ma ez a gazdasági matematika 1, meg a mikroökonómia is ilyen, az anno 2 féléves volt, most 1, meg néhány tárgynak megváltozott - lehet hogy csak az én egyetemen - a képzésben ajánlott, vagy kötelező ideje: például a vállalati gazdaságtan anno csak 3.-ban tanulták, ma már 1. féléves tárgy. Valamit a Bologna rendszerben nem buksz meg elvileg félévre, mint a hagyományosban, így nem igazán gond, ha nem teljesítesz egy tárgyat, csak a ráépülőt nem tudod felvenni. Nálunk vannak olyan tárgyak, amihez egy másik tárgy aláírása a feltétel, ennek ellenére én az összes tárgyamat megcsináltam, nem erre akarlak ösztönözni.

Azt is mondta az egyik tanárunk, hogy addig nem tudnak elég embert felvenni, akik a megkezdett, de be nem fejezett diplomájukat kézhez nem kapják, vagy ki nem lépnek az egyetemről, így akár más elől is elveheti az ember a helyet sajnos. :(

Remélem valamit azért kihámozol a "Hülyeségeimből" :D

2011. jan. 28. 13:28
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszi. Igen ezért gáz nekem, mert olyat is kell tanulnom majd amiből már pl. leszigorlatoztam, csak azért mert most 2 helyett 1 féléves tárgy és más a neve.De remélem ezekkel hamar végzek,mert azért csak ragadt rám valami, még ha most nem is emlékszem semmire:-)
2011. jan. 28. 13:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!