Elfogadja minden szak az emelt érettségiért járó pontot?
Pl., ha én informatikából teszek emeltet, de közgazdasági szakra jelentkezem (aminek nem előfeltétele az informatika érettségi), attól még a plusz pontot megkapom érte?
A felvi.hu-n olvastam ezt:
Jogszabály alapján járó (minden szakon kötelező) többletpontok
- emelt szintű érettségi vizsgaeredményért,
- nyelvtudásért,
- előnyben részesítés okán.
Ezek a többletpontok, illetve, hogy jogosult-e a felvételiző valamelyikre, független attól, hogy melyik felsőoktatási intézménybe vagy milyen képzési területre jelentkezett. Ezért hívjuk ezeket "kötelező" többletpontoknak.
Minden alapképzési szakon és egységes, osztatlan képzésen kötelező többletpontot adni a fenti eredményekért, ha a felvételiző megfelelően igazolja a jogosultságát.
Eddig elvileg nem, de tegnap a szülőin már nálunk sem így mondta az igazgató.
Vannak pontszámító kalkulátorok, ott kéne megnézni, hogy mennyit ad ki.
Nem, leellenőriztem, tényleg nem.
Van egy olyan sejtésem, hogy csak nem frissítették még ezen részét a honlapnak. Nekem tavaly még tényleg az volt, amit a kérdésfeltevő írt. És hallottam a hírekben, hogy idéntől mrá nem ez van (ami egyébként jó dolog).
18/f
Chau
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!