Szerintetek hogyan határozzák meg a felsőoktatási ponthatárokat?
Attól függ, h mennyi lesz a ponthatár, hogy mennyi az irányszám , tehát, h mennyi embert tudnak felvenni... az irányszámnál kicsivel többet is felvehetnek, de nem sokkal... megvan szabva ez a szám és az utolsó olyannál aki még belefér ebbe , meghúzzák...és ígyvan a ponthatár
Nagyon remélem, h nem lesz sokkal magasabb... mondjuk ez most attól is , függ, h milyen karra akarsz menni? Mit fogsz tanulni? mert egyes szakokat nagyon megfogják emelni , mert kevesebb embert vehetnek fel...
köszönöm a gyors választ! :)
ha pl.engem vennének fel utolsónak,akkor az én pontszámom számítani?ezt nem is gondoltam volna
melyik szakokra gondoltál, amikor írtad,hogy kevesebbet vehetnek fel?
én corvinus gazd.informatikus,elte matek,szie gazd.elemzés..csak a sorrendet nem tudom még:)
a ponthatárok meghúzása a stabil párosítás/házasság problémára adott Gale-Shapley algoritmuson alapszik, ha ez segít valamit.
Technikaik részt hagyva, értelemszerűen a ponthatárok attól függnek, hogy az adott intézmény hány hellyel rendelkezik (ez állami szakokon az állami kvótától függ, hogy az állam mennyit fizet nekik), és ezekre a helyekre hány ember jelentkezik mennyi ponttal.
Ha nézegeted a felvi-n a korábbi évek statisztikáit, akkor láthatod, hogy mennyit ingadozhat nagyjából a ponthatár az előző évekhez képest.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!