Mennyire diák centrikus Debrecenben az andragógia szak?
Hmm, ahogy a nyelvszakot Móricka elképzeli...
Nyelvi szakon nem a nyelvet tanuljuk, mert oda már eleve úgy érkeznek az emberek, hogy tudják. szted vajon miért van az, hogy oda hivatalosan kötelező az emelt szintű érettségi? ez csak az idegen nyelv szakok sajátossága.. hogy szerteágazóbb a szakod? a nyelv is az. tudod mit? ülj be valamilyen nyelvészet előadásra, aztán majd nézzél, mint Rozi a moziban. ezt a vitát most zárjuk le, engem arról senki nem fog meggyőzni, hogy az andragógia egy komoly, és nehéz szak. filozófia, néprajz, szociológia, politológia, andragógia egyre megy: nem érhet fel egy nyelv/magyar-szakkal. épp, ahogy ez utóbbiak nem érhetnek fel egy orvosi nehézségű képzéssel. nekem eszembe se jutna megsértődni, ha egy orvos ezzel szembesítene.
csak arra vigyázz, hogy egy mérnökhallgatónak, vagy egy orvosjelöltnek elő ne add ezt az andragógia de nehéz műsort, mert pláne betegre fogja magát röhögni.
Köszönöm a válaszokat :)))
És ne vitatkozzatok :))
Szeptemberben remélhetőleg majd én is véleményt tudok alkotnia szakról ;)
Szia :) én Debrecenben vagyok andragógia szakos, szóval talán én vagyok itt a legközelebb a kérdésedhez :)
Mivel elég kicsi csoport vagyunk (idén 40 fő, jövőre olyan 50 körül lesztek), így mondhatni, hogy családias a hangulat (kis túlzással). Sok más szakhoz képest tényleg nem sok a tanulnivaló, nekem most például 4-5 vizsgám lesz vizsgaidőszakban, de van olyan vizsga amire kb 1000 oldalt kell elolvasni.
A tanárok általában jó fejek, rugalmasak és sokszor együtt buliznak a hallgatókkal (szakestekre és egyebekre gondolok).
Sztem sok érdekes dolgot tanulunk és sok mindenbe kapunk betekintést :)
Jah és pénteken nincs óra kötelező óra :D meg általában 10 12 körül kezdődnek az előadások
Sok sikert neked!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!